Bitcoin Nieuws

Bitcoin hashrate bereikt nieuw All-Time High

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De hashrate van Bitcoin (BTC) is aanzienlijk gestegen ten opzichte van onze laatste artikel die we over hash snelheid schreven. Toen daalde de hashrate met maar liefst 45% van zijn All-Time High (ATH). Dit keer hebben we eindelijk weer goed nieuws, want de Bitcoin hashrate heeft weer een nieuwe ATH neergezet. Dit volgens cijfers van Glassnode.

De hashrate van een cryptocurrency, ook wel hashing of rekenkracht genoemd, is een maatstaf die aangeeft hoeveel berekeningen dat een bepaald netwerk per seconde kan uitvoeren. Een hogere hashrate verhoogt de concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren.

Hashrate rond Bitcoin halvering

De hashrate rond eerdere halveringen vertoonde meestal dezelfde ontwikkeling. Als we bijvoorbeeld kijken naar de halvering van 2016, dan zien we dat de hashrate na de halvering niet drastisch daalde, ondanks de sterke daling van de winstgevendheid van de miners. Een jaar later liet de hashrate een scherpere stijging zien. Dit toont aan dat meer miners werden aangetrokken door de stijging van de prijs van Bitcoin.

Broncode van Bitcoin

In de broncode van Bitcoin werd door zijn ontwikkelaar Satoshi Nakamoto een automatisch mechanisme geprogrammeerd, dat beter bekend staat als ‘de halving’. Jullie weten, uit één van onze vorige artikelen, dat er ongeveer elke 10 minuten een block met 500 transacties wordt verwerkt of gemined. De miner die de controle als eerste tot een goed einde brengt, krijgt een ‘mining reward’ in de vorm van nieuwe Bitcoin. Bij elke 210.000 blocks vindt er een ‘halving’ plaats.

Vanaf 12 mei zal de derde Bitcoin halving plaatsvinden en krijgen miners 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC, die ze er nu nog voor krijgen. De concurrentie omtrent nieuwe Bitcoin zal dus flink toenemen.

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN