Bitcoin Goud

Peter Schiff: Bitcoin wordt door speculanten omhoog geduwd

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) presteerde gisteren en vandaag beter dan de meeste activa en klom kort boven de $9.000, maar daalde snel naar $8.800 in een grote uitverkoop, terwijl de verkoopdruk blijft toenemen.

Peter Schiff, een bekende econoom, goud-investeerder en Bitcoin-criticus, had de stijging van Bitcoin ook opgemerkt en had hier natuurlijk weer iets negatiefs over te zeggen.

Bitcoin wordt door speculanten omhoog geduwd

Schiff werd op Twitter gevraagd naar zijn mening over de Bitcoin koers stijging, terwijl goud bleef hangen op een koers van $1.700.

Twitter-gebruiker Roko vroeg het volgende:

“Peter, goud staat op 1700 USD, terwijl BTC stijgt. Wat is jouw visie over dit? (PS: ik bezit voornamelijk goud).”

Zoals gewoonlijk antwoordde Schiff door te zeggen dat Bitcoin en goud niets gemeen hebben en dat de enige reden waarom Bitcoin omhoog gaat vanwege speculaties is.

Schiff reageerde als volgt:

“Bitcoin wordt door speculanten omhoog geduwd, net als andere risicovolle activa van vandaag. Bitcoin en goud hebben niets gemeen, dus er is niets verwarrends aan de prijsbewegingen van vandaag.”

Goud naar de maan en Bitcoin stort terug naar de aarde?

Het is ironisch dat Peter Schiff het nu gooit op het feit dat de stijging komt door speculanten die de prijs omhoog pompen, omdat hij op 11 april, toen goud harder steeg dan Bitcoin, een aardig ‘grote mond’ had over de prijsstijging van goud.

Schiff gaf toen aan dat de goud koers binnenkort naar de “maan” gaat, terwijl de Bitcoin koers “terugstort naar de aarde”. Tevens beschreef hij een ommekeer van “Bitcoin hodlers die de draak staken met goudbeleggers”, waarin hij refereerde naar de reacties die hij ontving wanneer de Bitcoin koers het beter deed dan de goud koers.

Hij tweette het volgende:

“In de afgelopen paar jaar hebben Bitcoin-hodlers de draak gestoken met gouden investeerders, omdat Bitcoin zoveel meer is gestegen dan goud. De komende jaren zullen die rollen omkeren, maar niet omdat goud meer stijgt dan Bitcoin, maar omdat goud zal moonen, terwijl Bitcoin weer op aarde neerstort.”

Nu is het zo dat wij het niet zien als goud vs Bitcoin of andersom. We zien waarde in beide activa. Het is echter ironisch te noemen dat Peter Schiff claimt niks te geven om Bitcoin, echter gaan veel van zijn tweet over de koningsmunt.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN