Bitcoin koers

Nieuwe versie van Stock-to-Flow-model voorspelt $288.000 tegen 2024

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

We hebben het op onze website al vaker gehad over het Stock-to-Flow (S2F) -model van PlanB. Nu is het model echter geüpdate door PlanB en er is een nieuwe prijsvoorspelling uitgekomen.

Bitcoin Stock-to-Flow-model

Oorspronkelijk gepubliceerd in maart vorig jaar, werkt het Stock-to-Flow-model met twee belangrijke delen van het marktkarakter van Bitcoin (BTC). De ‘stock’ beschrijft de huidige omvang van de reserves of voorraden van Bitcoin. De ‘flow’ is de jaarlijkse productie van Bitcoin. Destijds gebruikte PlanB het Stock-to-Flow-model om te voorspellen dat de aanstaande halvering bullish zou zijn voor Bitcoin.

In de loop der jaren hebben verschillende analisten allerlei manieren bedacht om het verloop van de Bitcoin koers te voorspellen. De meeste van deze modellen waren behoorlijk bullish en wellicht niet geheel objectief. Het Bitcoin Stock-to-Flow-model is echter het meest populair gebleken. In een nieuwe publicatie heeft PlanB echter een nieuwe voorspelling gedaan van $288.000 tegen 2024, met behulp van een verbeterde versie van het stock-to-flow-model.

Stock-to-Flow Cross Asset (S2FX)

De nieuwe Bitcoin-voorspelling is gebaseerd op wat hij het Stock-to-Flow Cross Asset (S2FX) -model noemt. Dit is een update van het eerdere Stock-to-Flow-model dat vorig jaar werd uitgebracht. Volgens PlanB werkt het nieuwe model met faseovergangen. PlanB legt dit uit en beschrijft faseovergangen door het te vergelijken met water en de Amerikaanse dollar.

Water is overgegaan in verschillende fasen, waaronder vast, vloeibaar, gas en geïoniseerd. Hoewel ze allemaal uit water bestaan, kunnen ze per fase verschillende eigenschappen hebben. De Amerikaanse dollar heeft ook zijn overgangsfasen gehad, van een gouden munt tot papier met een gouden achterkant en nu naar papier.

In het artikel verwijst PlanB naar een studie uit 2018 van Nic Carter en Hasu, waaruit blijkt dat Bitcoin ook verschillende fasen heeft doorlopen.

  1. De eerste was de proof of concept-fase.
  2. De volgende fase was de betalingsfase waarin 1BTC gelijk was aan $1.
  3. De volgende was de E-Gold-fase, die plaatsvond toen Bitcoin en goud, na de eerste halvering, bijna gelijk waren in prijs.
  4. De vierde fase was de fase van financiële activa die plaatsvond na de tweede halvering. Op dit punt werden juridische problemen rond Bitcoin overal ter wereld opgelost en begonnen de dagelijkse transacties te stijgen naar $1 miljard.

Voor dit model voegde PlanB zilver en goud toe en werkte het bij tot een “echt cross-asset-model”. Met dit nieuwe model, met behulp van regressieanalyse, kwam PlanB met een target van $288.000 tegen 2024. Hij zegt ook dat de marktwaarde van Bitcoin, door deze halvering en de volgende, $5,5 biljoen zal bereiken.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN