David Schwartz YouTube

CTO van Ripple, David Schwartz, gebanned van YouTube

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het bekendste platform voor het delen van video-content, YouTube, heeft het kanaal van Ripple CTO, David Schwartz, geblokkeerd vanwege imitatie, maar wie hij imiteert is onduidelijk…

Het bericht dat Schwartz ontving, luidde als volgt:

“Houd er rekening mee dat het u niet is toegestaan ​​om andere YouTube-accounts te openen, bezitten of maken.”

Hoewel YouTube bekend staat om het opschorten en verwijderen van crypto-gerelateerde YouTube-kanalen, is dit toch wel een erg opvallende naam die geblokkeerd is. Tevens omdat Ripple onlangs een aanklacht ingediend heeft tegen het video-platform.

Zoals CryptoBenelux vorige week meldde, diende Ripple een aankacht in tegen YouTube. Het bedrijf verweet YouTube dat het niet de nodige maatregelen heeft genomen om fraudeurs en oplichters, die het platform regelmatig gebruiken om frauduleuze activiteiten uit te voeren, tegen te gaan. In het document stond dat Ripple’s naam betrokken was bij tal van dergelijke activiteiten.

Foutje van YouTube?

Het kan natuurlijk zijn dat dit wederom een ‘foutje’ is van het videoplatform. Het kan zijn dat zij dachten dat het een nepaccount was, terwijl het wel degelijk zijn echte account was.

Het komt namelijk steeds vaker voor dat medewerkers van Ripple worden geïmiteerd. In een eerder interview gaf Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, toe dat zijn naam bij dergelijke nabootsingen meerdere keren was gebruikt. Hij voegde eraan toe dat soortgelijke frauduleuze activiteiten ook waren uitgevoerd op andere sociale mediaplatforms, zoals Instagram en Twitter.

Crypto en YouTube geen gelukkig huwelijk

Interessant genoeg heeft de cryptocurrency-gemeenschap al een enigszins gespannen relatie met YouTube. Sinds eind 2019 is het platform begonnen met het uitgeven van waarschuwingen en het verwijderen van video’s van populaire figuren in de crypto-markt.

Afgelopen maand plaatsten wij een artikel waarin wij aangaven dat onze partners van DoopieCash zelfs verwijderd waren van het platform. Gelukkig hebben zij hun kanaal uiteindelijk weer teruggekregen, echter het toont wel aan dat YouTube geen fan is van crypto-gerelateerde content.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals XRP, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN