Grootste kunstmatige intelligentie (AI)-bedrijf gaat samenwerken met Chinese onderzoeksinstituut voor digitale valuta

Een start-up dat in slechts vier jaar tijd is uitgegroeid ’s wereld grootste kunstmatige intelligentie (AI)-bedrijf met een een huidige waardering van meer dan $7,5 miljard, genaamd SenseTime, is een samenwerking aangegaan met het Chinese onderzoeksinstituut voor digitale valuta. Het doel is om de nieuwste AI-technologieën in de financiele sector van China te versnellen. Dit meldde South China Morning Post op 27 april.

Het Digital Currency Research Institute, is onderdeel van de People’s Bank of China (PBOC) dat toezicht houdt op de ontwikkeling van de digitale yuan.

“Beide partijen zullen gezamenlijk een onderzoeks- en innovatie-instantie oprichten, toepassingsscenario’s als leidraad nemen, gezamenlijk toepassingen van AI-technologie in financiële scenario’s ontwikkelen en de vooruitgang van AI-innovatieonderzoek op financieel gebied versnellen”, aldus SenseTime.

Naar verluidt is de samenwerking gericht op het versterken van “risicobeheersing en operationele capaciteiten” tussen financiële instellingen, echter zijn er nog geen specifieke details over deal bekend.

SenseTime heeft een portfolio van 700 klanten en partners, waaronder het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Qualcomm, Honda, Alibaba, Weibo en meer. Alibaba is ook een investeerder in SenseTime en leidde in 2018 de financieringsronde van $600 miljoen van de startup.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!