Bitcoin Midden-Oosten

Bijna 50% van het totale aanbod van Bitcoin is de afgelopen 2 jaar niet verplaatst

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De meeste van ons crypto-fans zijn wel bekend met de term HODL. Het woord HODL staat voor “hold on for dear life” en is afkomstig uit een Bitcointalk-forum uit 2013 als een typfout van “hold”. Het ‘foutje’ sloeg uiteindelijk aan en is sindsdien een veelgebruikte term geworden.

De originele poster van HODL zei het volgende over de term:

“Je verkoopt alleen in een bearmarkt als je een goede daghandelaar bent of een dromende noob. De mensen ertussen houden vast. In een zero-sum game als dit, kunnen traders je geld alleen afpakken als je verkoopt.”

Volgens nieuwe on-chain gegevens wordt deze term echter wel heel serieus genomen. Op dit moment is namelijk bijna de helft van het totale aanbod van Bitcoin (BTC) de afgelopen 2 jaar niet meer verplaatst. Unfolded tweette het volgende:

De bovenstaande gegevens van Glassnode tonen aan dat, hoewel Bitcoin de afgelopen twee jaar in een korte-termijn bearmarkt zat, meer investeerders de theorie aannemen dat Bitcoin de hele tijd bullish is geweest en al twee jaar sterk is.

Uit de gegevens blijkt dat bijna de helft van het totale circulerende Bitcoin-aanbod al minstens twee jaar niet is verplaatst. Tevens is dit aan aantal dit jaar alleen al met 10% is gestegen, omdat de Bitcoin-prijzen terugkeerden naar extreme dieptepunten. Dit zorgde er weer voor dat mensen geen keus hadden en bleven HODLen.

Van de 21 miljoen Bitcoins die er in totaal bestaan, zijn 18.348.100 BTC’s in omloop. Van dat aantal zijn 7.858.491 BTC’s in bijna twee jaar niet verplaatst.

Tevens wordt er verondersteld dat er veel minder Bitcoins beschikbaar zijn, omdat vroege investeerders privésleutels kwijtgeraakt zijn of zelfs overleden zijn, waardoor de toegang tot hun Bitcoins voor altijd verloren is.

Met zo’n schaars aanbod en met iedereen die nog gelooft in Bitcoin en hierdoor niet bereidt is om te verkopen, zou ik er niet van staan te kijken als de Bitcoin prijs binnen de kortste keren weer omhoog schiet.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN