Crypto valley

Crypto valley vraagt om financiële hulp van de overheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Wellicht hebben jullie wel eens gehoord van de “crypto valley”. Voor degene die hier nog nooit van gehoord hebben.. dit is een fintech-vriendelijke regio in Zürich, Zwitserland. De regio zit echter nu in financiële problemen vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie.

Hulpfonds van €95 miljoen

Om dit op te lossen heeft de regio hulp van de federale overheid ingeroepen. De regio zou, naar verluidt, 100 miljoen Zwitserse frank hebben gekregen (ongeveer €95 miljoen). Dit fonds is toegewezen om de onrustige fintech-bedrijven te redden. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bloomberg verscheen.

De directeur van Cantonal Finance, Heinz Taennler, zei dat het fonds zou bestaan ​​uit particuliere investeringen, bijdragen van lokale overheden en federale garanties.

COVID-19 raakt ook blockchain-bedrijven

De gunstige wetgeving en innovatie hebben crypto valley een aantrekkelijke plek gemaakt voor blockchain-startups. Momenteel wordt echter niet verwacht dat de meerderheid van deze Bitcoin- en blockchain-bedrijven de pandemie zullen overleven, aangezien private equity-investeerders hun geld terugtrekken. Het rapport voegde eraan toe dat:

“Van de 50 grootste bedrijven in de regio zei slechts de helft, in een enquête, dat ze onder de huidige omstandigheden de komende 12 maanden kunnen overleven.”

De Zwitserse regering kondigde eerder deze week aan dat ze 154 miljoen frank aan kredietgaranties voor startups zal verstrekken, maar dit zal, volgens Taennler, niet genoeg zijn. Daarnaast genereren veel startups niet genoeg inkomsten om in aanmerking te komen voor bankleningen van de federale overheid.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN