Ripple

Ruim $1,5 miljoen Ripple (XRP) gestolen via winacties

Vorig jaar zijn er door middel van Ripple (XRP)-winacties mogelijk meer dan 8,5 miljoen tokens van gebruikers gestolen, met een totale waarde van meer dan $1,5 miljoen. Dit maakte xrplorer bekend in een Twitter bericht.

Je hebt het wellicht weleens voorbij zien komen. Een give-away actie waarbij wordt gevraagd om een bedrag in cryptocurrency naar een wallet te verzenden. Vervolgens wordt beloofd dat je het dubbele of zelfs meer terugkrijgt. De oplichters brengen het vaak ook onder het mom: ‘stuur geld naar dit adres om te bewijzen dat je daadwerkelijk het adres bezit’. Dit is dus helemaal niet waar, maar er zijn veel mensen die erin trappen.

XRP wordt weggesluisd via crypto exchanges

Volgens xrplorer wordt de gestolen XRP vervolgens verzonden naar cryptocurrency exchanges en daar uitbetaald. De grootste cryptocurrency exchange waar het vaakst geld naartoe wordt gestuurd is Binance, gevolgd door HitBTC.

Bron: xrplorer

De aanklacht tegen YouTube

Eerder ondernam Ripple ook al juridische stappen tegen het video platform YouTube. De reden van de aanklacht is, omdat het bedrijf het platform verantwoordelijk wil houden voor het niet bestrijden van het toegenomen aantal scams die op het platform verschijnen.

Het bedrijf verwijt YouTube dat het niet de nodige maatregelen heeft genomen om fraudeurs en oplichters, die het platform regelmatig gebruiken om frauduleuze activiteiten uit te voeren, tegen te gaan.

Het bericht geeft bijvoorbeeld ‘winacties’ aan als één van de frauduleuze activiteiten. De oplichters proberen mensen ervan te overtuigen dat ze een bepaald bedrag kunnen verzenden en dat ze meer tokens terug zullen ontvangen, meestal onder de noemer ‘airdrop’.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN