Dochteronderneming van H&M, COS, wellicht in zee met VeChain

VeChain lijkt te gaan samenwerken met de dochteronderneming van H&M genaamd COS. Het modemerk is onderdeel van de H&M Group en heeft wereldwijd meer dan 270 lokale winkels. Het doel is om de authenticiteit van de hoogwaardige kleding te verifiëren via de blockchain.

Het winkelconcept van de Zweedse H&M, Arket, ging in 2018 ook al een samenwerking aan met VeChain. Het gebruikt de VeChain Thor-blockchain om de authenticiteit te verifiëren en producten te volgen.

Het rapport geeft verder aan dat COS de authenticiteit van hun producten een belangrijk onderdeel vindt voor het opbouwen van hun merkimago. Verder beschrijft het wereldwijde hoofd van duurzame ontwikkeling bij H&M hoe de kledinggigant in 2030 duurzamere en recycleerbare materialen zal gebruiken bij de productie van zijn kleding.

Nieuw modemerk project

In een recente Ask-Me-Anything-sessie onthulde Sunny Lu, CEO van VeChain, dat het aan een nieuw ‘modemerk’-project samenwerkt met DNV GL. Volgens een artikel van het chinese mediaplatform, Uncle Cat, waren My Story ™ -labels te vinden op verschillende COS sweaters met een My Story ™ -tag.

My Story ™ is een blockchain-gebaseerde tracking-oplossing ontwikkeld door VeChain-partner DNV GL, waarmee producten volledig gedocumenteerd en wereldwijd gevolgd kunnen worden, van het productiepunt tot de eindgebruiker.

Echter is er tot op heden nog geen officiële verklaring van COS of VeChain. Mochten we meer nieuws hebben dan laten we het jullie weten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!