Salesforce Lition blockchain

Bijna 50% van alle DeFi projecten zijn gevestigd in de VS

Volgens een onderzoek van The Block Research, is bijna de helft van alle gedecentraliseerde finance (DeFi) of Open Finance projecten gevestigd in de Verenigde Staten. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Block verscheen.

Als we naar het onderzoek kijken zien we dat 49%, van de in totaal 73 bedrijven in deze sector, in Amerika gevestigd is. Op de tweede plek staat het Verenigd Koninkrijk met 12%.

Wat verder opvalt is dat er relatief weinig projecten in China gevestigd zijn (4%), terwijl de EU een stuk populairder is met 7%.

Bron: The Block

Als we kijken naar het juridische gebied van deze bedrijven, veranderen de percentages een beetje. Het in de VS gevestigde aandeel van krimpt dan van bijna 50% tot 44%. Op dit gebied zijn Zwitserland, de Kaaimaneilanden en de Britse Maagdeneilanden ook erg populaire locaties. Tevens kwam er naar voren dat 21% van de bedrijven verschillende juridische domeinen en hoofdkantoren heeft.

Als het gaat om de populairiteit, was 2017 het meest populaire jaar voor de lancering van DeFi projecten. Dat jaar werd meer dan 57% van de bedrijven in de dataset van The Block opgericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN