LET OP! Binance gaat aankomende nacht gepland onderhoud uitvoeren (om 04:00)

Binance, ’s werelds toonaangevende cryptocurrency-beurs, ondergaat aankomende nacht een geplande systeemupgrade. Aangezien dit de grootste beurs op de markt is, kan dit een venster openen voor spelers om de prijzen te manipuleren.

Het onderhoud

Het onderhoud staat gepland om 04:00 (Nederlandse tijd). De systeemupgrade duurt ongeveer 4 uur en gedurende deze tijd stopt Binance bijna alle services. Er wordt echter vermeld dat Binance Futures en de handel in opties tijdens de onderhoudsperiode beschikbaar blijven.

Zodra de upgrade is voltooid, krijgen gebruikers 30 minuten de tijd hun bestellingen te annuleren, stortingen, opnames te verwerken en alle andere accountactiviteiten af ​​te handelen, voordat de handel weer wordt vervolgd.

Volgens de aankondiging zal de update een nieuwe API-verwijzing het volgende bevatten:

De upgrade kan gebruikt worden door grote spelers

Het onderhoud kan echter ook zorgen voor prijsmanipulatie, aangezien als de leidende beurs door handelsvolume en gebruikersbasis het geplande onderhoud doorloopt, het voor grotere spelers kan worden gebruikt om de markt een kant op te bewegen.

Vorig jaar bijvoorbeeld, toen een andere grote beurs, Bitfinex, offline ging voor ongepland onderhoud, verloor de Bitcoin koers ongeveer $2.000.

Dit jaar was er ook gepland onderhoud bij Bitfinex. Dit zorgde er voor dat de Bitcoin (BTC) koers binnen een paar minuten ruim 4% steeg. De grote crypto-beurs was bezig met gepland onderhoud, net voordat de pump begon.

Het is lastig om te zeggen dat de downtime van Bitfinex iets te maken had met de plotselinge marktdaling en de marktstijging, maar de timing was erg toevallig.

De officiële aankondiging van Binance vraagt ook om voorzichtigheid bij gebruikers:

“Het wordt aanbevolen dat gebruikers, met openstaande futures- of margeposities, hun onderpandsaldi opnieuw beoordelen voordat de upgrade begint, om het risico van de prijsschommelingen, die zich tijdens de upgradeperiode kunnen voordoen, te beperken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!