Bitcoin Nieuws

Institutionele investeerders stappen in Bitcoin en is de bodem bereikt?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals jullie allemaal wel mee hebben gekregen is de Bitcoin (BTC) koers hard gestegen. De sprong van de koers boven de $7.000 heeft niet alleen onze interesse gewekt, maar ook die van institutionele investeerders. Dit volgens de laatste gegevens van de CME Bitcoin-futures.

Bitcoin-futures CME
Bron: CME

Zoals hierboven te zien is, is het volume voor CME Bitcoin-futures ook gestegen naar het hoogste niveau sinds ‘Black Thursday’. Afgezien van deze enorme volatiliteit, zelfs voor de Bitcoin-begrippen, was de beweging van Bitcoin op 24 april richting de $7.500 de grootste eendaagse volumestoot sinds half februari 2020.

In termen van contracten werden er maar liefst 13.285 contracten (die elk 5 BTC vertegenwoordigen) verhandeld, waardoor het totale volume $485 miljoen bedroeg. Om dat bedrag in context te plaatsen, op 12 maart, met de grootste daling in één dag in 7 jaar, registreerde CME een BTC Futures-volume van $595 miljoen in 24 uur. De hoogste piek was echter op 18 februari, toen er meer dan $1,1 miljard werd verhandeld.

Waarom is dit een ‘big deal’?

De stijging op CME is om een ​​paar redenen belangrijk:

  • Ten eerste wijst de geïsoleerde beweging op CME, en niet op Bakkt (het digitale activa-platform van ICE) dat gedeeltelijk fysiek geleverde BTC-futures biedt, op de noodzaak om contractuele Bitcoin te houden in plaats van fysiek. Dit duidt weer op het feit dat investeerders Bitcoin kopen als afdekking tegen het huidige economische klimaat.
  • Ten tweede is het verschil in open posities tussen CME en BitMEX en OKEx (de twee leidende derivatenplatforms) indicatief voor meer institutionele beleggers in de VS. Het wordt gedacht dat zij hun Bitcoin-positie in hun portefeuille vergroten door de toegenomen liquiditeit en stimuleringspakketten die worden opgelegd door de Federal Reserve en het Amerikaanse congres. CME’s Open Interest is $233 miljoen, het hoogste punt sinds 25 februari, terwijl BitMEX en OKEx nog niet hersteld zijn van ‘Black Thursday’.
Bitcoin-futures CME OI
Bron: Skew.
  • Ten derde komt dit op een moment dat Bitcoin klaar is voor een grote prijswijziging vanwege de halvering die dichterbij komt. De komende 20 dagen zullen de beloningen voor mining worden verlaagd van 12,5 BTC per blok naar 6,25 BTC per blok.

Bodem bereikt?

Hebben we de bodem bereikt? Dat is natuurlijk de grote vraag. Volgens onze partners van DoopieCash is dit het geval en ze gaven tevens aan dat een verdere stijging waarschijnlijk is. Ze tweette het volgende:

“De stukjes beginnen samen te vallen, dus laten we de inzet verhogen. ALS we 8,4k overwinnen, verwacht ik 10k+ te zien (met of zonder hertest van de 7,4k range). Dit zou ook mijn veronderstelling bevestigen dat we de bodem hebben gezien.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN