Coinbase Card

Coinbase lanceert eigen prijsorakel voor het DeFi-ecosysteem

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft zijn eigen Coinbase Oracle gelanceerd. Dit is een prijsorakel ter ondersteuning van het DeFi-ecosysteem om het prijsinvoerproces te versimpelen. Dit maakte het bedrijf bekend in een blogbericht.

Wat is een prijsorakel?

Een prijsorakel is een prijsfeed van een derde partij die real-world data levert aan een gedecentraliseerd netwerk. In veel van deze protocollen wordt vertrouwd op vertrouwde prijsfeeds, die moeten rapporteren over activaprijzen om het protocol te laten functioneren.

Op dit moment vertrouwen bijna alle Open Finance (DeFi) -platforms op prijsorakels om diensten aan te bieden zoals kredietverlening, margehandel en derivaten.

Er zijn twee belangrijke benaderingen om activaprijzen beschikbaar te maken voor DeFi:

  1. Het publiceren van ondertekende prijsgegevens van een off-chain bron zoals een exchange.
  2. Of het gebruik van prijzen van algoritmische gedecentraliseerde exchanges (DEXes) zoals Uniswap of Kyber. Beide DEXes hebben orakels die veel worden gebruikt.

Echter wordt dit proces van prijsaanvoer al geruime tijd bekritiseerd, omdat het wordt onderhouden door een gecentraliseerde entiteit.

Coinbase Oracle API

De Coinbase Oracle API is momenteel door iedereen te gebruiken om ondertekende prijsgegevens voor BTC/USD- en ETH/USD-markten op te halen. De prijsfeed is afkomstig van Coinbase Pro en wordt elke minuut bijgewerkt.

Volgens de aankondiging vereist het verkrijgen van gegevens van een off-chain-bron, zoals een exchange, meestal dat gebruikers erop moeten vertrouwen dat de uitgever de juiste prijzen plaatst. Dit is erg lastig gebleken, vooral wanneer er veel geld op het spel staat.

Met Coinbase Oracle daarentegen, kan iedereen de prijzen on-chain publiceren en, aangezien de gegevens al zijn ondertekend door de privésleutel van Coinbase, is het niet nodig om de uitgever te vertrouwen. Met behulp van de openbare sleutel van Coinbase Price Oracle kan iedereen de authenticiteit van de gegevens verifiëren.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: TheBlockCrypto

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN