XRP koers

Ripple koers: zijn we bullish of bearish?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De prestaties van de Ripple (XRP) koers waren de afgelopen 7 dagen niet heel boeiend. Zo bewoog XRP zich de afgelopen week zijwaarts tussen de $0,18 en $0,20. Na een enorme daling op 12 maart, wat in een daling van meer dan 25% resulteerde, wist de XRP koers tot op heden nog niet voorbij belangrijke weerstanden te komen.

Bron: CoinMarketCap

Benieuwd naar de verwachtingen van de Ripple koers voor de komende tijd? We vroegen het aan twee van onze partners!

1. CryptoCoinTalk over de Ripple koers

We gingen in gesprek met Thijs S van CryptoCoinTalk om zijn visie te ontdekken op de Ripple koers. Hij zei het volgende:

“Als we naar XRP kijken zien we eigenlijk een flinke rejection van de daily resistance. Het is belangrijk dat we deze breken om de weg omhoog te vervolgen.”

Bron: Tradingview

Volgens hem hebben we op de 4-uur-grafiek een sterke support zone, die ligt rond de $0.18. Hij is nog steeds bullish op XRP als we deze ‘short time frame’ behouden. Echter als we ook hier een break zien, dan kunnen we volgens hem nog “de lows” opzoeken.

Bron: Tradingview

Conclusie

Hij eindigde het gesprek met: “al met al ziet XRP er niet heel slecht uit. Het is enkel belangrijk dat we de daily resistance breken om een verdere stijging te zien.”

2. CryptoNL

De tweede partner waarmee we in gesprek zijn gegaan is Mr.Coingrats van CryptoNL. Hij zei het volgende over de Ripple koers:

“Op de daily traden we momenteel in de demand zone en tevens tegen de bovenkant van de bull flag. EMA 8/21 staan bullish, maar met weinig tussenruimte. De EMA55 ligt boven de koers en dient momenteel als een weerstandsniveau. Deze ligt net even boven de demand zone (0.1840 – 0.1917).”

Volgens hem is de eerst volgende support op de daily 0.1747. en bevindt dit zich nog in de bull flag.

Ook gaf hij aan dat de eerst volgende weerstand die we zien de supply zone 0.2082 – 0.2157 is. Deze zone heeft samenvloeiing met de EMA100. Hoewel de chart redelijk bullish lijkt, ziet de RSI er minder goed uit.

“Op de RSI kunnen we een descending triangle tekenen en ook de RSI heeft de EMA bearish doorkruist. Wat we vaak in zo’n situatie zien is dat de RSI een uitbraak eerder laat zien dan op de chart. Voorbeeld: Als de RSI de trendlijn van de triangle heeft doorbroken (beide kanten) dan zie je de koers vaak later volgen.”

Bron: Tradingview

Hij voegde er nog aan toe:

“Kijkende naar de 4-uur-grafiek zien we een fib retrace naar de golden pocket, wanneer we de laatste down wave meten. Als we naar de body’s kijken dan is het een equal low, maar betrek je de wick erbij dan is het een HL.

De golden pocket retrace is tevens ook een bearish retest van de demand zone. De RSI heeft een bounce op de EMA gehad en bevindt zich boven de mediaan lijn wat we kunnen zien als neutrale zone.”

Conclusie

Voor Coingrats zijn de signalen momenteel gemixt, maar zolang we ons begeven in de bull flag gaat er een lichte voorkeur uit naar de bulls. Volgens hem moeten we er wel rekening mee houden dat wanneer we naar de onderkant van de flag gaan, dit is een daling van 8%.

CryptoMichaël

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël tweette zojuist het volgende:

Ripple nieuwsartikelen

Wil je traden in cryptocurrencies zoals XRP, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN