Reddit gaat wellicht op Ethereum gebaseerde community-punten uitgeven

Medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Reddit, Alexis Ohanian, bespreekt de geruchten over dat het bedrijf op Ethereum gebaseerde community-punten op het platform gaat implementeren.

In een interview met Anthony Pompliano zei Ohanian dat Reddit al een geruime tijd geïnteresseerd is in cryptocurrencies. Hij zei het volgende:

“Het bedrijf heeft wat uitstapjes naar crypto gedaan, en een aantal Twitter-mensen hebben hierover opmerkingen gedaan toen ik terugkwam in ’14 als directievoorzitter … Er waren wat uitstapjes naar, maar het was vooral nog steeds onderzoek. We hadden op dat moment veel dringender zaken te doen.”

Met het nieuwe community-systeem kunnen gebruikers, naar verluidt, speciale lidmaatschappen kopen met behulp van gedecentraliseerde community-punten. Deze punten worden op zijn beurt weer opgeslagen op de Ethereum-blockchain.

Ohanian zei:

“Als we weten dat [Reddit Karma] werkt, waar je helemaal geen eigenaarschap hebt, is het reden om te denken dat als je een soort gedecentraliseerd eigendom creëert, mensen het nog meer zouden gebruiken.”

Ohanian zegt dat de waarde van Reddit op lange termijn afkomstig is van de gemeenschap, niet van reclame. Hij ziet ook voordelen in het geven van meer lonende ervaringen aan gebruikers.

“Op Reddit kopen mensen pizza’s voor vreemden. Hoe meer we kunnen doen om gemeenschappen en gebruikers te helpen hun relaties met elkaar te versterken en geld te verdienen op een manier waar ze blij mee zijn, hoe meer we winnen.”

Reddit is momenteel de zevende grootste website in de VS en de 19e grootste ter wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!