Crypto Nieuws

70 grote bedrijven en banken in China zijn bezig met blockchain technologie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Blockchain technologie wordt door velen onder ons gezien als nieuwe en ontluikende technologie. Het is echter zo dat veel meer bedrijven er mee bezig zijn dan dat wij het weten.

Zoals wij eerder op onze site al meldde, is China erg hard bezig met het overnemen van deze industrie. Er is nu zelfs informatie naar buiten gebracht waarin blijkt dat 70 financiële dienstverleners in China al bezig zijn met blockchain technologie, waaronder alle staatsbanken en grote technologische bedrijven. Dit volgens de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), één van de grootste staatsbanken van het land.

In een nieuw rapport gaf de ICBC aan dat Chinese banken van plan zijn blockchain technologie te gebruiken op gebieden als handelsfinanciering, supply chain management, afwikkeling, digitale facturen en andere toepassingen.

Vier van de grootste technologiebedrijven van China; Baidu, Alibaba, Tencent en JD, werken ook aan hun eigen, op blockchain gebaseerde, financiële servicetoepassingen. Zoals het rapport opmerkt, zullen de meeste van deze blockchains permission-based zijn.

Het document beschrijft ook enkele specifieke toepassingen. Zo heeft ICBC zelf een grensoverschrijdend handelsafwikkelingsplatform tussen China en Europa gebouwd. Dit platform maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie en smart contracts om verzendinformatie te authenticeren en te synchroniseren, dat vervolgens wordt gedeeld met bedrijven, magazijnen, douane, banken en overheidsinstanties.

Volgens het rapport gebruiken banken en ondernemingen in China blockchain technologie om fondsen te beheren, toeleveringsketens te controleren, effecten uit te geven en loyaliteitspunten van klanten te volgen.

Er waren eind 2019 ongeveer 420 blockchain-bedrijven, waarvan 17% in finance, en 120 blockchain-gebaseerde financiële dienstverleningsprojecten geregistreerd bij de Cyberspace Administration of China, aldus ICBC.

Eerder dit jaar plaatsten wij een ander interessant artikel over het feit dat er al 359 grote bedrijven bezig zijn met de blockchain technologie van Ethereum (ETH). Dit zijn bedrijven zoals Microsoft, Nike, Barclays, Intel, Ubisoft, Samsung, McDonald’s, ING Bank, ABN AMRO en Rabobank. Wil je dit artikel helemaal lezen? Klik dan hier!

Eerder deze week schreven wij verschillende artikelen over de aankomende CBDC van China. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN