DNB Crypto

De Nederlandsche Bank is van plan om een digitale euro te ontwikkelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De centrale bank van Nederland, De Nederlandsche Bank, is van plan om een digitale euro te ontwikkelen. De digitale euro zal, naar verluidt, grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor alle deelnemende landen. Dit meldde de bank in een rapport van 45 pagina’s op 21 april.

In het rapport werd aangegeven dat ze het proefterrein willen zijn voor de digitale valuta van de centrale bank in de Europese Unie. Ook werd aangegeven dat het Libra project van Facebook een mogelijke bedreiging voor de monetaire stabiliteit zou kunnen zijn. Dit “was de reden waarom DNB, en andere centrale banken, nu overwegen hun eigen digitale valuta uit te geven.”

Het coronavirus en digitale betalingen

COVID-19 is bij meer dan 2,4 miljoen mensen gediagnosticeerd en het coronavirus is tot een pandemie verklaard. Meer dan 120.000 mensen wereldwijd zijn aan het virus gestorven. Sinds de pandemie, is er een golf van mensen die digitale betaalmiddelen gebruiken voor dagelijkse transacties. Ook de betalingen in de winkels liggen op zijn kop. Zo merkt het DNB-rapport op dat het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat winkels hun klanten het liefst met een betaalpas laten betalen en fysiek geld vermijden.

“Veel winkels vragen klanten nu specifiek om niet contant te betalen, wat in feite betekent dat alleen particulier geld wordt geaccepteerd.”

Dalende gebruik van papiergeld

Volgens het rapport komt ook naar voren dat de digitale euro een oorzaak is vanwege het dalende gebruik van papiergeld en munten in Nederland. Er wordt nu nog maar een derde van alle transacties in contanten gedaan.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN