ETH koers analyse

CryptoCoinTalk: Ethereum koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Als technisch analist kijk ik er niet graag naar het nieuws omdat de chart mij van informatie voorziet. Alleen was de dump op olie niet te voorspellen door middel van een technische analyse. Dat heeft uiteraard ook te maken met de grote ontwikkelingen buiten TA om! Het is dus belangrijk dat je die grote dingen uiteraard in je achterhoofd houdt als je trade.

We gaan in deze analyse ons echter wel alleen focussen op de charts. Olie is niet iets waar we veel van merken binnen crypto, maar het kan wel effect hebben op de algemeen beurs. Dit heeft op zijn beurt weer effect heeft op de Bitcoin koers.

Op dit moment is het sowieso lastig en wat meer onvoorspelbaar vanwege de coronacrisis, echter ga ik proberen om jullie toch weer een analyse te bieden. Deze week gaan we de Ethereum koers bekijken.

Hogere time-frames

Als we naar de HTF van ETH kijken zien we eigenlijk een weekly OB als resistance, die al 2 keer is gereject, met vervolgens een sterke move down. Na de 2e move down hebben we een opleving gehad tot aan $190.

We ondervinden momenteel ook turbulentie. Het is namelijk zo dat, met BTC op dit level, het er nog wel eens slecht uit kan gaan zien voor de Ethereum koers. Lees: nog een extra move down.

De volgende echte supportzone op de HTF zal dan de $150 zijn. Daar zal wat mij betreft echt wel een sterke support liggen, waar we eventueel een Higher Low kunnen neerzetten om vervolgens de uptrend te vervolgen.

Bron: TradingView

Kortere time-frames

Doordat we op de HTF een rejection zien, is de kans op de kortere time-frames ook groot dat we een move down gaan maken. Naast onze HTF bearish bias, is het wel zo dat de Ethereum koers op de STF redelijk wat support kan gaan zien. We zitten namelijk op een supportzone die confluence heeft van de 618/705 fib zone. Mochten we deze breken dan is de kans zeker aanwezig dat we verder doorzakken naar de $150.

Bron: TradingView

Conclusie

Dus wat kunnen we nou met deze informatie? Het is zo dat we op de kortere time-frames redelijk bullish zijn, maar op hogere time-frames toch wel bearish. Het is belangrijk voor Ethereum dat we die weekly resistance breken om de uptrend voort te zetten. Het zou dan gezond zijn voor de trend om toch die pullback te maken naar de $150. Let daar bij goed op de alts, aangezien die hoogstwaarschijnlijk mee worden getrokken door Ethereum.

Trade safe!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: CryptoCoinTalk TradingZone of klik op het logo hieronder om onze chat te joinen!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN