Ethereum 2.0

Wat gaat Ethereum 2.0 met de koers doen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals wij eerder vandaag meldde is Ethereum een belangrijke stap dichterbij de release van Ethereum 2.0. Nu heeft een belangrijke analist aangegeven dat Ethereum 2.0 wel eens voor een grote verandering kan gaan zorgen in de samenleving.

Adam Cochran, hoogleraar informatiekunde aan het Conestoga College in Ontario Canada, zei dat het economische beleid van Ethereum zal resulteren in een verminderd aanbod en een drastisch verhoogde vraag vanwege het nieuwe proof-of-stake-algoritme.

Volgens Cochran zal de fase 0 van Ethereum 2.0 de aanstaande economische verschuiving op gang brengen. In een lange Twitter-thread heeft de informaticus, en voormalig marketingmanager bij Dogecoin, enkele dingen uiteengezet die zullen gebeuren, zodra het Ethereum-netwerk een proof-of-stake-netwerk wordt.

Interessant rendement

Ten eerste zal het jaarlijkse rendement van 3-5% op staking, Ethereum (ETH) aantrekkelijk maken voor grote beleggers, omdat ze meestal op zoek zijn naar stabiele rendementen in dat bereik. Om stakingbeloningen naar dat bereik te drukken, zou tussen 10 en 30 miljoen ETH moeten worden opgesloten door ETH 2.0-validators, wat 10 tot 30 procent van het totale circulerende aanbod van de munt vertegenwoordigt.

Het opsluiten van een groot deel van het circulerende aanbod veroorzaakt schaarste en dit zal op zijn beurt weer zorgen voor een stijging in de Ethereum koers.

De prijspiek zal dezelfde investeerders ertoe aanzetten meer ETH te kopen om er meer van in te zetten, wat op zijn beurt een domino-effect zou veroorzaken. De FOMO onder particuliere beleggers zal dan ook zijn hoogtepunt bereiken. Cochran zei het volgende:

“Maar, in tegenstelling tot de bull run in 2017, zal deze veel sneller gebeuren omdat er meer fiat on-ramps beschikbaar zijn en er al honderden miljoenen geverifieerde gebruikers op grote beurzen, zoals Coinbase en Binance, zijn.”

Meer schaalbaarheid

Naast staking zorgt Ethereum 2.0 voor schaalbaarheid, waardoor dApps die op het netwerk zijn gebouwd, meer gebruikers kunnen verwerken en hun levensvatbaarheid voor consumenten kunnen vergroten.

Nu er meer toepassingen beschikbaar zijn, zal het netwerk een aanzienlijke opleving van gebruikers kunnen gaan zien. Cochran zei dat het resultaat hiervan eenvoudig was: hoe meer vraag er is om het systeem te gebruiken, hoe hoger de prijs.

Zodra de prijs van ETH stijgt, zullen grote spelers meer ETH gaan kopen om meer geld te verdienen met staken. Dit kan echter niet eeuwig doorgaan, omdat meer nodes in het netwerk ervoor zorgen dat de algehele uitbetaling voor iedereen lager is. Dus om in hetzelfde tempo als voorheen te blijven verdienen, zouden grote spelers niet alleen meer ETH moeten kopen, maar ook meer ETH staken.

Cochran zei het volgende:

“Dit zorgt op zijn beurt voor schaarste, waardoor de prijs stijgt, wat er weer voor zorgt dat meer grote spelers kopen om te staken.”

32 ETH nodig om te staken

Dit is waar het complexe monetaire beleid van Ethereum om de hoek komt kijken. Het dicteert dat ETH niet in fracties kunnen worden ingezet, maar in toewijzingen van 32. Dat betekent dat het minimale bedrag dat kan worden ingezet 32 ​​ETH is. Cochran merkte op dat een grote speler met 20 ETH, die het wil staken, het moet afronden naar 32 ETH, en 12 munten meer moet kopen.

“Dit is één van de meest effectieve componenten van de nieuwe lay-out van ETH, aangezien grote spelers nieuw geld op de markt zullen storten om hun inzetbare hoeveelheden ETH te blijven afronden,” legde Cochran uit.

Burnen van fees

En tot slot, één van de minst doordachte onderdelen van Ethereum 2.0 zijn de veranderingen van de gaskosten op het netwerk. EIP-1559, een verbetervoorstel dat in 2018 door Vitalik Buterin is gedaan, is wat uiteindelijk “de deal sluit” als het gaat om de waardegroei op Ethereum, zei Cochran.

De implementatie van het voorstel houdt in dat alle transactiekosten (of gaskosten) worden verbrand, waarbij miners alleen profiteren van de ‘tips’ die gebruikers kiezen te betalen, naast een door het netwerk vastgestelde basisvergoeding.

Cochran zei dat vroege schattingen aantonen dat het verbranden van gas kan leiden tot een verlies van ongeveer 10.000 ETH uit het aanbod, maar dat aantal zal naar verwachting aanzienlijk toenemen naarmate het aantal gebruikers op het netwerk toeneemt.

Cochran verwacht dat het aantal jaarlijks verbrande ETH het aantal nieuwe afgegeven ETH zal overschrijden en het totale aanbod zal verlagen. Hij zei:

“Velen van jullie wisten waarschijnlijk dat het economische ontwerp van ETH 2.0 behoorlijk slim was; maar je had waarschijnlijk niet overwogen hoe slim het daadwerkelijk was.”

Het is echter vermeldenswaard dat Ethereum 2.0 er jaren over zou kunnen doen om zich volledig te ontwikkelen.

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN