China CBDC

Gelekte foto’s van China’s digitale valuta (DC/EP) test

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren plaatsten wij al een artikel over het feit dat China druk bezig is met het testen van hun eigen digitale valuta (DC/EP). Nu zijn er echter foto’s gelekt van de tests.

De gelekte foto’s

Bron: TheBlockBeats

De bovenstaande foto toont de applicatie met de logo’s van de Agricultural Bank of China (ABC), één van de grootste, banken van het land, die ‘toevallig’ eigendom is van de staat. Daarnaast zie je een screenshot van de portemonnee voor het digitale valuta project van de People’s Bank of China (PBoC).

Maar er is echter nog een andere gelekte foto, die meer informatie vrijgeeft. BlockBeats, een in China gevestigd crypto-nieuwscentrum, tweette het volgende:

“Breaking: nadat de Agriculture Bank of China de CBDC DCEP-portemonnee had getest, laat een andere foto zien dat Bank of China ook aan het testen is!

BANK OF CHINA jongens!”

Het medium deelde de bovenstaande afbeelding op 15 april en toonde een applicatie die draait op een Apple-apparaat met het logo van de Bank of China, een andere commerciële bank die eigendom is van de natie.

De portemonnee laat opties zien voor het verzenden, ontvangen en converteren van de digitale valuta.

Wat zijn de details?

Zoals wij gisteren al aangaven, dienen de medewerkers van de lokale overheid van Suzhou deze maand een speciale portemonnee voor de digitale valuta te installeren en hem vervolgens komende maand (mei) te testen.

Volgens het artikel zal ongeveer 50% van de reiskosten aan hen toegewezen worden in deze digitale valuta. Er gaan, naar verluidt, echter ook andere steden beginnen met het testen van het systeem.

Tevens gaven wij aan dat, naast banken, er meer branches zijn die de digitale valuta van China zullen onderzoeken, waaronder de onderwijssector, het vervoer en de gezondheidssector.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN