Bitcoin zit in de optimisme-zone, aldus Glassnode

De Bitcoin koers is weer boven de $7.000 uitgebroken en op het moment van schrijven staat de koers zelfs op $7.100. Maar waar gaat Bitcoin (BTC) nu heen? Dit gaan we bekijken op basis van 2 modellen.

Net Unrealized Profit / Loss

Volgens de Net Unrealized Profit / Loss (NUPL) -indicator van Glassnode, kwam de stijging omdat Bitcoin de “optimisme-zone” genaderd heeft.

Bron: Glassnode

Historische gegevens laten zien dat een beweging naar dit gebied het vertrouwen van investeerders, over wat de toekomst in petto heeft voor Bitcoin, vergroot. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een verdere stijging.

De laatste keer dat een vergelijkbaar patroon plaatsvond, was in de maand april 2019, wat resulteerde in een stijging van 180% naar $14.000. Nu zou er dus iets soortgelijks kunnen gebeuren.

Glassnode zegt:

“Als deze trend zich herhaalt, kunnen we zien dat BTC de grens van $7k overwint en verder in prijs stijgt, vooral als investeerders het blijven zoeken als een veilige haven tijdens de economische crisis.”

In / Out of the Money Around Price

Hoewel investeerders optimistisch worden, schat IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP) -model dat de Bitcoin koers in de toekomst met veel weerstand te maken gaat krijgen.

Momenteel is er een aanzienlijke voorraadmuur tussen $7.100 en $7.300 waar bijna 934.000 adressen meer dan 564.000 BTC kochten. Deze weerstandsbarrière kan roet in het eten gooien van een verdere stijging.

Bron: IntoTheBlock

Een verdere toename van de koopdruk achter Bitcoin kan het scenario van de NUPL-index echter valideren. Als de Bitcoin koers boven de $7.300 uit weet te komen, kan Bitcoin naar het volgende belangrijke weerstandsgebied gaan (rond de $8.000). De IOMAP onthult dat 930.000 adressen meer dan 420.000 BTC hebben gekocht rond dit prijsniveau.

Devaluatie van fiat-valuta’s

Fiat-valuta’s zien de afgelopen tijd vrijwel allemaal een ongekende inflatie, voornamelijk als gevolg van het onophoudelijk drukken van geld om de economische stimuleringspakketten van de overheid te financieren. De devaluatie van deze valuta’s komt slechts enkele weken voor de Bitcoin halvering, die de inflatie van de cryptocurrency met iets meer dan 50% verlaagt.

De ironische timing van dit evenement kan uiteindelijk het verhaal van de digitale ‘veilige haven’ versterken, wat de prijsactie ten goede zou komen als de economie verzwakt.

Dit alles kan er voor zorgen dat de Bitcoin koers weer naar oude niveau’s terugkeert en wellicht deze zelfs overschrijdt. Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!