Fidelity

Bitcoin SV en Bitcoin Cash zien er niet goed uit na halveringen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) ondergingen beide hun eerste halvering ooit op respectievelijk 8 april en 10 april. De halvering leidde echter tevens tot een halvering van de hash snelheid voor beide munten. Het totale SHA-256-hashpercentage, dat de afgelopen maand aan BCH en BSV is toegewezen, is gemarkeerd in de onderstaande grafiek, geleverd door Arcane Research.

Bron: Arcane

Na de halvering daalde het BCH-aandeel van 3,4% gemiddeld tot ongeveer 1,5%, wat overeenkwam met een vermindering van 56% van de hash snelheid. Terwijl BSV een daling zag van 2,39% naar 1,19%, was dit een vermindering van 50%, volgens de gegevens die Arcane heeft verstrekt.

De tijd die nodig was om één BSV-blok te vinden was 10 minuten, echter steeg dit 24 uur na de halvering naar 19,5 minuten. Toen Bitcoin Cash het 144ste blok bereikte, werd de moeilijkheidsgraad aangepast. Dit zorgde er voor dat het vinden van blokken werd versneld naar 10 minuten per blok. Het is echter wel zo dat het vinden van blokken een stuk volatieler is geworden dan vóór de halvering.

Bron: Arcane

Het rapport gaf het volgende aan:

“Er worden slechts 2-3 blokken per uur gegenereerd. Maar er is ook elke dag een venster van 7 uur, met intensieve en snelle blokgeneratie, met een piek van 30 blokken per uur op sommige momenten.”

Deze fluctuatie in de blokproductie kan te wijten zijn aan de verminderde hash snelheid op het Bitcoin Cash-netwerk. Tevens hebben de dalende hash snelheden van BCH en BSV bijgedragen aan de stijgende hash snelheid van Bitcoin (BTC).

Bron: Arcane

Naarmate de halvering van Bitcoin nadert, zal het interessant zijn om te zien of de koningsmunt de trends van BCH en BSV volgt, vooral omdat de blokgeneratiesnelheid omhoog aan het gaan is en de BTC-moeilijkheidsaanpassing elke twee weken plaatsvindt. Dit kan leiden tot mogelijke langdurige vertragingen bij het ontdekken van blokken.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Cash (BCH), maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN