Crypto Nieuws

Grayscale rapport toont aan dat institutionele beleggers Bitcoin blijven kopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het laatste kwartaalrapport van Grayscale is gepubliceerd en liet wat opmerkelijke cijfers zien. In het laatste kwartaalrapport van 16 april onthulde Grayscale dat GBTC nu 1,7% van het circulerende aanbod van Bitcoin bevat.

Dit houdt in dat, in termen van beheerde activa ten opzichte van de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt, Grayscale nu 1,2% van de wereldwijde markt in handen heeft.

Bron: Grayscale

Het eigendomscijfer van Bitcoin (BTC) is sinds eind 2019 met 0,1% gestegen, wat onderstreept dat de enorme marktonzekerheid die door het coronavirus veroorzaakt is, nog geen negatief effect gehad heeft op Grayscale.

In totaal hebben de tien cryptofondsen van Grayscale meer dan $500 miljoen aan investeringen aangetrokken, waarmee het het beste kwartaal ooit is.

Het rapport geeft het volgende aan:

“De instroom van kwartaal op kwartaal is meer dan verdubbeld tot $503,7 miljoen, wat aantoont dat de vraag nieuwe piekniveaus bereikt, zelfs in een ‘risico-uit’-omgeving.”

In termen van investeringen in Q1 2020 zei Grayscale ondertussen dat hedgefondsen het overgrote deel van de liquide middelen vertegenwoordigden, namelijk 88% van het totaal.

Bron: Grayscale

Dit was ook de bekende Twitteraar, Frank Chaparro, opgevallen. Hij tweette het volgende:

Het rapport zei hier het volgende over:

“Het mandaat en de strategische focus van deze fondsen zijn breed gemixed en omvatten Multi-Strat, Global Macro, Arbitrage, Long/Short Equity, Event Driven en Crypto-gerichte fondsen.”

Het ziet er dus goed uit voor Bitcoin op institutioneel niveau. Het rapport laat duidelijk zien dat er een groeiende vraag is naar Bitcoin door institutionele beleggers.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN