DeFi

DeFi ziet grootste maand ooit, ondanks coronacrisis

Gedecentraliseerde Finance (DeFi) zag, volgens een recent rapport van DappRadar, vorige maand een toename van de activiteit in de meest prominente DeFi-apps, waarvan er vele recordbrekende aantallen registreerden in termen van activiteit.

Zo wisten zowel MakerDAO als dYdX een recordaantal actieve unieke wallets te registreren, met respectievelijk 1458 en 586. Andere DeFi-apps registreerden ook een verhoogde activiteit, met Synthetix die de derde drukste dag ooit in maart registreerde, met 915 actieve unieke wallets en Compound had de tweede drukste dag van dit jaar, met 630 actieve unieke wallets.

Bron: DappRadar

Hoewel de COVID-19-pandemie gepaard gaat met de economische crisis, die waarschijnlijk nog jaren gevoeld zal worden, lijkt het erop dat de crypto-markt nog steeds standhoudt. Wij hebben diverse artikelen geplaatst over beurzen die records omtrent handelsvolumes breken. En nu blijkt dat DeFi geen uitzondering is, omdat het coronavirus alleen maar de groei lijkt te versnellen.

Het virus diende echter wel als een ‘stresstest’ voor de DeFi-markt, vooral voor de grootste app, MakerDAO, waardoor velen dachten dat het wel eens het einde zou kunnen betekenen van DeFi.

De volatiliteit veroorzaakt door de epidemie bracht een zwak punt in het MakerDAO-protocol aan het licht, iets dat twee jaar geleden was voorspeld. Hoewel wijzigingen in het protocol nu in voting zijn, is het vertrouwen van investeerders in MakerDAO afgenomen. Dit wordt geïllustreerd door het verlies aan dominantie op de DeFi-markt, aangezien MakerDAO daalde van ongeveer 57% begin maart naar minder dan 50% op dit moment.

Alleen de tijd zal uitwijzen of de reputatie van MakerDAO is aangetast en hoe ernstig de huidige recessie de crypto-markt zal beïnvloeden. Op de lange termijn ziet de toekomst van DeFi er nog goed uit, echter is het wel zo dat DeFi nog in zijn kinderschoenen staat en zich nog moet bewijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN