Verschillende grote banken voorspellen een grote recessie

Verschillende grote banken voorspellen een grote recessie. Zo verwacht de Bank of America dat de Amerikaanse economie zal instorten en voorspelt de Deutsche Bank een ernstige wereldwijde recessie.

JP Morgan Chase

Ook de voorzitter en CEO van JP Morgan Chase, Jamie Dimon zei dat zijn bank niet immuun kan zijn voor de daaruit voortvloeiende financiële stress. Zo informeerde hij ook de aandeelhouders in zijn jaarlijkse brief, over de maatregelen die de bank heeft genomen om zich voor te bereiden op de ‘werkelijke nieuwe crisis’. Hij zei:

We weten niet hoe deze crisis uiteindelijk zal eindigen, inclusief hoelang deze zal duren, hoeveel economische schade het zal aanrichten, of hoe snel of langzaam het herstel zal zijn.”

Hij voegde er verder aan toe:

We zijn gestopt met het terugkopen van onze aandelen en merkte op dat het stopzetten van de terugkoop een verstandige actie was. We weten niet precies wat de toekomst in petto heeft ,maar we gaan er in ieder geval van uit dat er een slechte recessie zal komen in combinatie met een soort financiële stress, die lijkt op de wereldwijde financiële crisis van 2008.”

Deutsche Bank

Als gevolg van het coronavirus voorspellen de economen van de Deutsche Bank een ernstige recessie. Dit volgens het rapport van het bedrijf dat op 18 maart is gepubliceerd. Het team van wereldwijde economen voorspelt een ernstige wereldwijde recessie in de eerste helft van dit jaar, terwijl de totale vraag in China in het eerste kwartaal met ongeveer 32% kelderde. In het tweede kwartaal verwachten de economen dat de totale vraag met 24% zal dalen in de eurozone en 13% in de Verenigde Staten.

De economen van Deutsche Bank beschreven:

De driemaandelijkse dalingen van de BBP-groei die we verwachten, overtreffen aanzienlijk alles wat eerder werd geregistreerd en gaat terug tot ten minste de Tweede Wereldoorlog.”

Bank of America

Michelle Meyer, een Amerikaanse econoom voor de Bank of America, schreef het volgende in een brief aan klanten die in maart werd gepubliceerd: “We verklaren officieel dat de economie in een recessie is beland en het is een diepe duik”. Volgens haar gaan banen verloren, zal rijkdom worden vernietigd en wordt het vertrouwen onderdrukt. Daarnaast benadrukt ze dat het alleen maar erger zal worden.

De Bank of America verwacht bovendien dat de economie in het tweede kwartaal van dit jaar met 12% zal krimpen. De econoom meende: “Hoewel de daling ernstig is, denken we dat deze van korte duur zal zijn.”

Savita Subramanian, hoofd van Amerikaanse aandelen en kwantitatieve strategie voor Bank of America Global Research, schreef in een rapport dat op 2 april werd gepubliceerd:

Onze economen voorspellen nu de diepste recessie in het naoorlogse tijdperk en zorgdeskundigen hebben de tijdlijn voor sociale afstand verlengd.”

Bron: news.bitcoin.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!