Ripple koers: wat kunnen we van de prijs verwachten?

Dit jaar was een erg goed begin voor Ripple (XRP). De koers zette meteen een stijgende lijn in en bereikte op 15 februari het hoogste punt van 2020, namelijk $0,335 volgens cijfers van CoinMarketCap.

Echter bracht het coronavirus roet in het eten. De Ripple koers daalde in een korte periode naar bedragen waar het 2020 mee begon. Zo zitten we momenteel op een XRP koers van $0,189, een lagere prijs dan waar we het jaar mee gestart zijn ($0,191).

XRP slechtst presterende cryptocurrency

Messari, een groot blockchain- en crypto-onderzoeksbedrijf heeft in een recent rapport bevestigd dat Ripple in het eerste kwartaal van 2020 één van de slechtst presterende cryptocurrencies was.

Benieuwd naar de verwachtingen van de Ripple koers voor de komende tijd? We vroegen het aan twee van onze partners!

Benelux Crypto Trading Room

Technische Analyst MSDaan van Benelux Crypto Trading Room zei het volgende over de XRP koers: “In onze analyse van vorige week over Ripple gaven we aan dat we leunden op het bullish scenario.”

De afgelopen week is deze begonnen uit te spelen: op de #XRPBTC paar zijn we uit de downwards parallel channel gebroken en bewegen richting de eerstvolgende fibonacci resistance. Daarnaast lijken we ook een nieuwe trend(lijn) te volgen.

Bron: Tradingview

Op het #XRPUSDT paar zien we dat we nog steeds de eerder getekende trend(lijn) volgen, als deze houdt, dan verwachten we dat Ripple deze week de 20 cent zal behalen:

Bron: Tradingview

Overigens zien de indicatoren bij beiden paren er neutraal tot positief uit.

CryptoCoinTalk

Volgens Thijs S van CryptoCoinTalk heeft XRP / BTC eerder deze week support gevonden rond de 2461- 2392. Vanuit daar zagen we een stijging tot de 2863/2897 area.

Op dit moment hebben we de trendlijn gebroken en is de kans groot dat we een move gaan maken naar de 4H OB op 2863/2897.

Bron: Tradingview

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!