Uitspraak mede-oprichter van OneCoin uitgesteld

De uitspraak van de mensen achter één van de grootste crypto-scams, genaamd OneCoin, Konstantin Ignatov, Ruja Ignatova en een handlanger is uitgesteld tot 8 juli.

Een rechtbank in New York keurde de motie op 7 april goed om hun veroordeling uit te stellen. In maart werd Konstantin Ignatov gearresteerd op de internationale luchthaven van Los Angeles. Hij pleitte schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder het witwassen van geld en fraude. Een gevangenisstraf van maar liefst 90 jaar hangt nu boven zijn hoofd, echter moet hij nog worden veroordeeld .

Het verhaal achter OneCoin

Het bedrijf OneCoin is opgericht in 2014 en zou $4,4 miljard opgehaald hebben in een ponzifraude. Verwijzend naar beschuldigingen tegen Ignatov, bekleedde hij in 2017 een positie op hoog niveau bij OneCoin Ltd totdat hij in 2018 de top bereikte binnen het bedrijf.

Ignatov getuigde ook in het proces van een Amerikaanse advocaat die beschuldigd werd van het witwassen van een deel van de opbrengsten van OneCoin. Daarnaast is zijn zus, Dr. Ruja Ignatova, die ook betrokken is bij deze crypto zwendel nog steeds verdwenen

De onderneming opereerde ook als een multi-level marketingbedrijf waar leden van het netwerk een commissie konden verdienen, wanneer zij anderen OneCoin-cryptopakketten lieten kopen. Hierdoor konden ze wereldwijd ongeveer 3 miljoen leden aantrekken.

Ook beweerde het bedrijf op een gegeven moment dat de OneCoin-crypto werd gemined op servers die door de onderneming werden beheerd en dat de waarde van de munt gebaseerd was op vraag en aanbod. De OneCoin-waarde werd echter bepaald door het bedrijf en werd nooit gemined.

OneCoin Ltd claimde ook een privé-blockchain te bezitten die OneCoin identificeert en transactiegeschiedenis registreert. Uit bevindingen bleek echter dat het bedrijf geen blockchain bezit, die openbaar of verifieerbaar is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!