Bitcoin en cryptocurrencies worden weinig gebruikt voor illegale activiteiten

Al jaren hangt er een negatief stigma omtrent cryptocurrencies. Velen denken dat het alleen gebruikt wordt voor illegale activiteiten. Dit blijkt echter niet helemaal waar te zijn.

Uit een recent onderzoek van Visual Objects blijkt dat crypto-eigenaren Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies voornamelijk gebruiken om voedsel en kleding te kopen.

Waar wordt cryptocurrency voor gebruikt?

Visual Objects onderzocht 983 mensen die bekend waren met cryptocurrency en 157 eigenaren van cryptocurrency. De eerste groep werd gevraagd wat volgens hen crypto-eigenaren het liefst kopen. 40% van hen zei dat crypto’s voornamelijk worden gebruikt om aandelen te kopen, terwijl 30% illegale items noemde.

Cryptocurrencies
Bron: Visual Objects

In werkelijkheid is het beeld heel anders, althans vanuit het perspectief van eigenaren van cryptocurrency zelf. Ze gaven aan dat ze hun cryptocurrencies gebruiken om voedsel (38%), kleding (34%), aandelen (29%) en goud (21%) te kopen. Daarnaast gaf 15% toe dat ze crypto gebruiken voor het kopen van wapens en 11% gaf toe er drugs mee te kopen.

Bitcoin en cryptocurrencies
Bron: Visual Objects

Het onderzoek suggereert dus dat cryptocurrencies vaker worden gebruikt voor dagelijkse aankopen dan het grote publiek denkt. 72% van de crypto-eigenaren gaf aan dat ze items kopen met hun digitale valuta.

Welke zijn het meest populair?

Op de vraag welke cryptocurrencies mensen bezitten, kwam een opvallend resultaat. Zo is te zien dat XRP niet in het lijstje voorkomt. Dogecoin en Dash zijn naast Bitcoin, Ethereum en Litecoin ook erg populair.

Cryptocurrencies
Bron: Visual Objects

De hoge volatiliteit van Bitcoin, en andere cryptocurrencies, is het grootste obstakel voor diegenen die de cryptocurrency willen promoten als een betrouwbaar betaalmiddel.

Mensen zullen leren om cryptocurrencies te gebruiken om goederen te kopen, vooral wanneer het fiatgeld door de inflatoire druk minder betrouwbaar wordt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!