Binance ontkent beschuldigingen van $1 miljoen diefstal

Cryptocurrency exchange Binance heeft beschuldigingen ontkend dat het $1 miljoen aan cryptocurrency heeft gestolen. Dit meldde het bedrijf in een blogpost op 9 april.

Volgens de blogpost kwam er recent valse informatie naar buiten over Binance met betrekking tot een gebruikersaccount, dat werd geblokkeerd na onderzoek van de Zuid-Koreaanse politie.

De cryptocurrency exchange tweette het volgende:

“We blijven ons inzetten voor fraudebestrijding zonder de waarheid in gevaar te brengen.”

De rekening, met cryptocurrencies ten waarde van $860.000, werd in november 2018 geblokkeerd. De rekeninghouder claimde dat Binance het account zonder opgaaf van reden had geblokkeerd. De cryptocurrency exchange vertelde op zij beurt dat dit was gebeurd op verzoek van de Zuid-Koreaanse politie en dat de rekeninghouder werd verzocht om contact op te nemen met de politie.

Het verhaal

Volgens Binance’s blogpost zou de gebruiker een Koreaans cryptocurrency project hebben opgelicht voor 3.999 Ethereum (ETH). Daarnaast deed hij zich voor als vertegenwoordiger van de exchange en claimde hij dat hij ervoor zou zorgen dat het project op Binance vermeldt zou worden. Hiervoor ontving hij een aanbetaling van 10 miljard KRW ($8 miljoen).

Op 18 januari 2019 nam een ​​Koreaanse wetshandhavingsinstantie contact op met Binance met het verzoek om het geld terug te geven aan het slachtoffer. Nadat ze alle nodige ‘due diligence’-stappen intern hadden uitgevoerd, voldeed de cryptocurrency exchange aan het verzoek van de Koreaanse wetshandhaving. Binance leverde ook screenshots van het verzoek van de Zuid-Koreaanse politie als bewijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!