Ethereum koers kan tot $200 stijgen

Zoals veel cryptocurrencies, had Ethereum (ETH) het lastig in maart en de koers was zelfs tot $86 gedaald. Er lijkt echter een significante positieve factor te zijn voor Ethereum, namelijk de groei van het netwerk.

Meer adoptie?

Volgens recente statistieken van Santiment heeft het ETH-netwerk de afgelopen drie maanden een aanzienlijke groei doorgemaakt, ondanks de catastrofale prijscrash. Het lijkt erop dat er elke dag voortdurend nieuwe adressen worden gecreëerd, wat erop lijkt te wijzen dat de adoptie nog steeds sterk aan het stijgen is.

Santiment tweette het volgende:

“Hier is een blik op hoe de netwerkgroei van ETH de afgelopen drie maanden er uitzag op basis van procentuele verandering, in vergelijking met sommige andere bekende ERC-20-projecten (KNC, ZRX, REP, MKR). Dit is een belangrijke indicator voor het blijvende potentieel van Ethereum op de lange termijn.”

Hoewel het aantal unieke Ethereum-adressen in feite elke dag toeneemt, is er de afgelopen maand een significant hogere toename per dag geweest, met gemiddeld 110.000 adressen per dag vergeleken met 70.000 gemiddeld in januari en februari. Veel belangrijke analisten hebben eerder gezegd dat de groei van adressen een belangrijke indicator is.

Bovendien is de Google interesse in Ethereum sinds begin 2020 aan het aangetrokken en piekte rond 15 februari.

Bron: Google Trends

Goede koopkans?

De huidige koers van ETH is $151 en qua technische analyse ziet het best goed uit voor Ethereum.

De daily chart is in een opwaartse trend en Ethereum wil boven de dagelijkse EMA van 26 perioden uitkomen en een uitbraak boven dit niveau zou kunnen betekenen dat de Ethereum koers naar $200 (of hoger) stijgt, omdat er in dat gebied weinig tot geen weerstand is.

Volgens Glassnode is het aantal ETH op beurzen in 2020 met meer dan 21% gestegen, waarbij werd opgemerkt dat zoiets als dit voor het laatst gebeurde in december 2016. Historisch gezien lijkt dit een goede koopkans op lange termijn te zijn (geen financieel advies).

Glassnode tweette het volgende:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!