CoinTracker’s belastingservice telt meer dan 100.000 gebruikers

CoinTracker heeft aangekondigd dat het bedrijf nu meer dan 100.000 gebruikers telt die de crypto-belastingservice gebruiken. In maart werkte het bedrijf ook samen met andere marktleiders, waaronder Lolli, Casa, Compound, IDEX, Crypto.com en ErisX, om gebruikers naar het platform te blijven trekken.

Belastingen op Bitcoin in de VS

In de Verenigde Staten zijn velen in de crypto-ruimte op de hoogte van de beproevingen van het zakendoen in Bitcoin. Het belangrijkste obstakel was duidelijkheid over de belastingstatus van verschillende digitale activa.

Voorlopig identificeert de Internal Revenue Service (IRS), die belastingen in de Verenigde Staten int, crypto als een grondstof. Deze definitie houdt in dat gebruikers voor elke transactie ook dezelfde belasting moeten betalen. Het maakt niet uit of u een kopje koffie koopt of een transactie van $100.000 doet.

Elke transactie, ongeacht de grootte, moet rekening houden met de beruchte IRS-kennisgeving 2014-21. Voor actieve gebruikers is het een hele klus om al deze transacties en hun fiscale implicaties te volgen. Het kan zelfs een afschrikmiddel zijn voor nieuwe gebruikers.

Dit is gedeeltelijk waar bedrijven, zoals LukkaTax, CoinTracker en vele anderen, hun bedrijf voor hebben opgezet.

Al meer dan $600 miljoen bespaard

Alex Adelman, mede-oprichter van Lolli, zei het volgende tegen Crypto Briefing:

“Veel van onze gebruikers kwamen naar ons toe en stelden vragen over de belastingstatus van Bitcoin, of het nu een aandeel of een grondstof was. Ze wilden dat we een standpunt innamen over het onderwerp. Dus door samen te werken met CoinTracker, kunnen we een full-stack aanpak aanbieden. We maken het gemakkelijk om Bitcoin te bezitten en te verdienen, en nu maken we het gemakkelijk om je portfolio te volgen.”

Hoewel het verdienen van Bitcoin (BTC) geen belastbare gebeurtenis is, moeten gebruikers deze conversie ook melden zodra gebruikers hun inkomsten omzetten in fiat. Dankzij de samenwerking met CoinTracker kunnen gebruikers deze evenementen automatisch volgen.

Vanaf maart 2020 telt het bedrijf meer dan 100.000 gebruikers, sinds de lancering twee jaar geleden. Ze hebben CoinTracker-gebruikers ook naar schatting $600 miljoen bespaard op crypto-belastingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!