Spaanse AEAT stuurt belastingaanslagen naar crypto-investeerders

Agencia Estatal de Administracion Tributaria (AEAT), de Spaanse autoriteit die verantwoordelijk is voor de nationale belasting- en douanesystemen, is begonnen met het versturen van belastingaanslagen aan crypto-investeerders en andere belastingbetalers in het land. Dit volgens een artikel van een lokaal nieuwsplatform.

AEAT geeft belastingaangiften uit aan crypto-investeerders

Ondanks dat het land een duizelingwekkende situatie doormaakt door het coronavirus, heeft de belastingdienst er niet van afgezien om een ​​belastingaanslag te sturen naar 66.000 cryptocurrency-handelaren en -investeerders in Spanje.

De AEAT is begonnen met het versturen van de aanslagen op 1 april en dit zal tot 30 juni duren, volgens het rapport. Vergeleken met de vorige records stijgt het aantal belastingaanslagen dat AEAT aan belastingbetalers uitgeeft, inclusief die betrekking hebben tot handelaren in digitale valuta, elk jaar.

Ongeveer 66.000 belastingaanslagen

Vorig jaar heeft de Spaanse belastingdienst slechts 14.700 belastingaanslagen verstuurd aan crypto-investeerders. Dit aantal is echter aanzienlijk gestegen tot ongeveer 66.000. De stijging duidt misschien op een grote interesse in het land voor cryptocurrencies. Deze interesse heeft nu dus ook de aandacht van de AEAT getrokken.

De afgelopen twee jaar heeft de AEAT zich voornamelijk geconcentreerd op bedrijven die in de crypto-markt actief waren. Destijds richtte AEAT zich vooral op cryptocurrency-beurzen en geldautomaten, financiële bedrijven en andere bedrijven die digitale activa als betalingsoptie ondersteunden.

Het verkeerde moment?

Naar verluidt ziet Spanje een enorm aantal bevestigde gevallen van het coronavirus. De natie ziet minstens 110.000 gevallen. In totaal zijn er wereldwijd meer dan één miljoen gemelde gevallen van het virus.

Te midden van de situatie kunnen de belastingaanslagen aan crypto-investeerders in Spanje gewoon werken zoals gepland, aangezien het aantal nieuwe gevallen, stabiliseert, aldus een woordvoerder van de noodcoördinatie-eenheid van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid, Maria Jose Sierra.

Ze zei het volgende:

“We hebben momenteel te maken met een stijging van circa 8%. Dit wijst, zoals we al hebben gezien, op een stabilisatie van de gegevens die we registreren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!