Bitcoin koers is weer uitgebroken, maar zet hij door?

Bitcoin (BTC) heeft een mooie stijging doorgemaakt, na een trage start van de maand. Op 1 april was de daling naar $6.200 geen slechte grap. Dit was een aanzienlijke daling ten opzichte van het vorige niveau van $6.400, maar de munt wist het niveau te houden en zelfs weer te stijgen.

Opwaarts traject of toch weer een daling?

Sindsdien heeft Bitcoin dus weer een flinke opwaartse beweging gemaakt. Op het moment van schrijven, heeft Bitcoin een mooie bounce-rally van bijna 8% geregistreerd. Hierdoor is de huidige koers hoger dan $6.600 en bereikte een hoogtepunt van $6.700.

Bron: TradingView

De weerstand van $6.500 is een belangrijke weerstand geweest en de doorbraak daarboven zet Bitcoin op de middellange termijn op een bullish traject.

De hertest van $6.200 komt slechts enkele dagen nadat het activum de $6.000-ondersteuning heeft getest. De daling op 30 maart, waarbij Bitcoin de $6.000-ondersteuning testte, was een bevestiging dat beleggers optimistisch waren over Bitcoin. De test van het hogere dieptepunt van gisteren was een verdere bevestiging dat Bitcoin sterk is en wellicht een opwaarts traject gaat volgen.

Gisteren, in een nieuwe analyse van CryptoMichaël, gaf hij het volgende scenario aan:

“Is er ook een positief perspectief? Jazeker, maar daarvoor dient de koers boven $6.000 te blijven en een nieuwe high neer te zetten. Doorbraak van $6.600-$6.900 is daarvoor cruciaal.”

Handelsvolume neemt ook toe!

Verdere steun voor de beweging van vandaag is het toegenomen dagelijkse handelsvolume. Dit hing eerder in de regio van $36 miljard rond, echter is het de afgelopen 24 uur aanzienlijk gestegen tot $41 miljard.

Uit gegevens van Glassnode over dagelijkse handelsvolumes blijkt dat beleggers zich klaarmaken om te hodlen. In de afgelopen 24 uur hebben investeerders meer BTC gekocht dan verkocht. Dit is enorm bullish voor de munt.

Bitcoin halvering vs kwantitatieve versoepeling

Na vier jaar wachten is de halvering nu nog maar een paar weken verwijderd. Deze keer hadden de evenementen niet op een beter moment kunnen komen. Het is wanneer regeringen over de hele wereld geld willen drukken. De VS drukken ongeveer $2 biljoen, een bedrag waarvan de afgelopen dagen is gebleken dat het niet genoeg is. Hierdoor werd gesuggereerd dat er nog meer geld gedrukt zal gaan worden.

@therealkiyosaki zei het volgende op Twitter:

“Les 5. GELD BESPAREN: BEN JE GEK? Waarom geld sparen als de QE van de FED biljoenen nepdollars afdrukt – 82 miljard dollar per maand tot 125 miljard dollar per dag? Waarom sparen als ZIRP, nulrentebeleid verliezers niks betaalt? Spaar goud, het geld van goden of Bitcoin, het geld van de mensen.”

Hoewel de overheid bewijst dat fiat onbeperkt is en steeds meer wordt gedevalueerd door meer te printen, is Bitcoin beperkt en wordt de aanvoer bijna gehalveerd. Hierdoor zal de koers, met grote waarschijnlijkheid, stijgen.

De halvering, die gegarandeerd bullish is, zou kunnen gaan zien dat mensen Bitcoin massaal gaan inkopen, mits de VS doorgaat met een vierde stimuleringspakket.

Wat denken jullie? Gaan we een verdere stijging zien of gaat Bitcoin weer terugzakken?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!