CryptoCaBital: Bitcoin koers update

We zitten op de laatste dag van de maand maart. Een hectische maand, daarover kan men het wel eens zijn. Een hevige crash als gevolg van paniek vanuit de grote traditionele markten, dat voortvloeide richting alle andere financiële markten, met als gevolg daar weer van een crash van de Bitmex exchange. Deze combinatie vormde een dodelijke cocktail voor menig cryptoliefhebber.

Wij vermoeden dat een aanzienlijk deel van de lange termijninvesteerders hun blockfolio app gedurende een week even niet geopend hebben. Tot zover de beroerde berichten. Gelukkig is er ook goed nieuws! Bitcoin (BTC) heeft sinds de dump richting $3782 een stijging laten zien van zo’n 84%. Om te kijken hoe Bitcoin er momenteel voor staat, gaan we weer een Bitcoin analyse doen!

Bitcoin Hoge tijdsframe

Als we op het weekly tijdsframe gaan kijken zien we dat we twee lelijke weekly candles hebben gevormd. Lange wicks naar de bovenkant zijn over het algemeen geen positieve signalen voor de Bulls. Deze wicks ontstaan doordat de prijs weerstand ondervindt van de supplyzone.

Op dit moment zien we dat de huidige weekly candle zich in de supplyzone bevindt. Dit lijkt positief, maar zo lang we niet BOVEN de supplyzone sluiten, hebben we deze zone niet gebroken en overheerst het bearishe scenario. Als we een candleclose boven de 6987 dollar krijgen zou dat zeer bullish zijn.

Bitcoin Lage tijdsframe

Als we verder inzoomen naar het 4-uurs tijdsframe, zien we dat Bitcoin een range aan het vormen is. Er wordt geen duidelijke richting gekozen en we bewegen daardoor binnen een range tussen de 6899 en 5750 dollar. Binnen deze range hebben we op dit moment resistance van de 6446 dollar en de 0.705 fib retracementlevel.

De kans dat we naar beneden gaan is daarom vrij groot. Indien we de onderkant van de range breken is de kans groot dat we opnieuw richting de lows gaan bewegen.

Dat betekent dat prijzen van rond de 4k en lager zeker nog niet uitgesloten zijn. Mochten we uit de range naar boven breken, gaan we wellicht de gebroken trendlijn weer opzoeken (zie de chart)

Conclusie

Op dit moment is er dus nog geen sprake van bodem confirmatie. Je zou aan Dollar Cost Averaging (DCA) kunnen doen en in de dips deeltjes Bitcoin bij kunnen kopen als je lange termijn investeerder bent, maar als je meer zekerheid wil is het verstandiger om wat meer confirmatie af te wachten.

Voorlopig verspreidt het coronavirus zich nog steeds exponentieel, dus de paniek zal ongetwijfeld niet volledig weg zijn en een nieuwe daling in de grote traditionele markten zal ook voelbaar zijn in de cryptomarkt. Stay safe!

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!