Ethereum 2.0

Joseph Lubin sprak over de transitie naar Ethereum 2.0

Voor het ecosysteem van Ethereum (ETH) is gedecentraliseerde finance (DeFi) één van de meest veelbelovende markten geworden. In de laatste aflevering van de Epicenter-podcast sprak Joseph Lubin, oprichter van ConsenSys, over de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, de uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd met betrekking tot de uitrol ervan, en het overheersende verhaal binnen het Ethereum-ecosysteem en DeFi.

Hij benadrukte hoe het DeFi-verhaal en het wereldcomputer-verhaal van Ethereum tegelijkertijd geldig zijn. Hij zei:

“Ik denk dat alle verhalen tegelijkertijd geldig zijn. Het eerste verhaal van Vitalik is nog steeds erg geldig, we creëren veel digitale activa, of het nu cryptocurrency-achtig, aandelen, obligaties of utility-tokens zijn … en het zal steeds meer gedecentraliseerd worden naarmate we meer van deze protocollen opnemen.”

In het recente verleden is DeFi op de radar gekomen nadat veel commentatoren wezen op de toenemende niveaus van centralisatie binnen het ecosysteem. Tijdens Lubins interactie spraken zij over of DeFi al dan niet dezelfde fouten zal maken als traditionele financiële systemen. In reactie daarop betoogde hij:

“Dit open programmeerbare financiële systeem, waarmee programmeurs de live financiële betalingssystemen direct kunnen aanraken en waardetokens kunnen programmeren die direct in dat systeem gaan werken, er zullen daar veel valkuilen zijn. Maar als we er vat op krijgen, als we het voorzichtig in lagen uitbouwen, zal het ongelooflijk krachtig zijn.”

Na de mijlpaal van $1 miljard te hebben overschreden in termen van totale waarde vergrendeld in DeFi, is het cijfer nu gedaald tot meer dan $600 miljoen, volgens gegevens van DeFi Pulse.

Bron: DeFi Pulse

In een commentaar op de uitrol van Ethereum 2.0 benadrukte Lubin dat hij het meer ziet als een “evolutie van platforms”. Hij wees erop hoe de overgang tussen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 een soepele progressie zal zijn, en voegde toe:

“Dus er zullen allemaal van dit soort bruggen worden gebouwd. Dus eerst gaan we staking zien, die de Beacon Chain activeert op Ethereum 1.0, de hartslag van Ethereum 2.0. Zodat, dit is vrijwel zeker, de kans groot is dat het in de eerste helft van dit jaar wordt gelanceerd.”

Voortbordurend op de aard van Ethereum 2.0, zei Lubin:

“De volgende fase in Ethereum 2.0 is het toevoegen van 64 datashards. Dus een enorme toename van de hoeveelheid beschikbare data op de blockchain. De eerste goede gebruiker van Ethereum 2.0-datashards zijn Ethereum 1.0 smart contracts. En dus zien we al deze layer-2 oplossingen. Optimistic roll-up en zero-knowledge roll-ups, die veel data nodig hebben. In wezen zullen smart contracts op Ethereum 1.0 toegang krijgen tot enorme hoeveelheden gegevens op Ethereum 2.0.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN