Crypto Hack

Twee mannen opgepakt vanwege bezit NEM munten

Twee mannen zijn door de politie van Tokio opgepakt vanwege het bezit van cryptocurrency NEM (XEM). De NEM blijkt namelijk onderdeel te zijn van de grote cryptocurrency exchange hack, Coincheck. Dit meldde The Japan Times.

Bijna twee jaar geleden werd de Japanse crypto exchange Coincheck gehackt. Tijdens dat incident werd door criminelen ongeveer $530 miljoen aan NEM gestolen. De criminelen verzonden dit vervolgens naar 19 verschillende adressen. De prijs per NEM bedroeg toen ongeveer $1.

Uit voorlopig onderzoek lijkt naar voren te komen dat beide verdachten wisten waar de NEM vandaan kwam. De Japanse politie heeft het vermoeden dat de twee verdachten Bitcoin inruilden voor de gestolen NEM. De munten werden gekocht op het darknet en blijken tegen een goedkopere prijs overgenomen te zijn.

De arrestaties zijn de eerste die verband houden met de Coincheck-aanval. De Japanse politie werkt met ongeveer 100 specialisten om het incident specifiek te onderzoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN