CryptoCaBital: Bitcoin halvering in aantocht, maar gaan we nog een stijging zien?

De laatste weken kun je de krant niet openen zonder het woord “coronavirus” in grote letters tegen te komen. Niet alleen de gezondheid van veel mensen leidt hieronder, ook de financiële markten krijgen zware klappen. Negatieve records worden gebroken en er is volop “blood in the streets”. Deze negatieve cijfers lijken ook van invloed te zijn op de cryptomarkt en met name Bitcoin (BTC). Daarom gaan wij vandaag een gloednieuwe Bitcoin koers analyse voor jullie doen!

Bitcoin koers daggrafiek

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op dit moment hebben we een zeer interessante zone bereikt. Rond deze koers ligt namelijk support van een lange termijn trendlijn, een demandzone en de 0.618 en 0.705 fibonaccilevels. Deze drie factoren zijn samen vrij sterk. De kans dat we van hieruit een stijging gaan zien is groot. Ondanks dat groene candles bullish lijken, moeten we wel in ons achterhoofd houden dat de trend op dit moment naar beneden is, dus ook al bouncen we vanaf hier, betekent dat nog niet dat Bitcoin heel fors zal gaan stijgen.

Mochten we geen bounce zien vanaf deze zone en de zone breken is de kans groot dat we de weekly supportzone gaan opzoeken rond de 7500 dollar en daarna wellicht richting de 6900-6400 dollar.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Op het lage tijdsframe zien we momenteel een zogenaamde ‘descending broadening wedge’ vormen, in combinatie met de korte termijn supplyzone en het -414 extension level. Dit alles geeft nog meer confirmatie dat we rond deze zone support hebben.

Conclusie

Op dit moment zitten we dus op een erg mooi level voor de Bitcoin koers. Door de combinatie van meerdere bullish signalen is de kans zeer aannemelijk dat we van hieruit een bounce omhoog gaan zien. Zo lang de prijs boven de 7500 dollar blijft, blijven wij bullish op de korte termijn.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!