Reserve Bank of India crypto-verbod

Reserve Bank of India gaat in hoger beroep op de uitspraak van het Hooggerechtshof

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Reserve Bank of India (RBI) is van plan om in hoger beroep te gaan tegen het recente oordeel van het Hooggerechtshof dat het controversiële crypto-verbod van de RBI op banken, die transacties uitvoeren in cryptocurrencies, nietig heeft verklaard.

Volgens een rapport van The Economic Times van 6 maart maakt de RBI zich zorgen dat de beslissing van de rechtbank zou kunnen leiden tot handel in cryptocurrency en het banksysteem in gevaar zou kunnen brengen.

Op 4 maart plaatsten wij een artikel waarin aangegeven werd dat het Hooggerechtshof van India het controversiële crypto-verbod van de Reserve Bank of India (RBI) op banken, die met crypto-gerelateerde bedrijven zaken deden, opgeheven had.

Dit verbod vanuit de RBI leidde tot petities van spelers uit de industrie en van het publiek, totdat de zaak door de Internet & Mobile Association of India (IAMAI) aan de Hoge Raad werd voorgelegd, een brancheorganisatie zonder winstoogmerk die internetconsumenten en investeerders vertegenwoordigt.

De beslissing van het Hooggerechtshof om het verbod op te heffen volgde na twee hoorzittingen in januari van dit jaar. De RBI zal nu een herziening van deze uitspraak vragen.

Banksysteem kan in gevaar lopen?

De bezorgdheid van de RBI dat dit kan resulteren in de handel in cryptocurrency is misschien al ter discussie, omdat veel Indiase cryptocurrency-beurzen al fiat-stortingen en opnames hebben hervat binnen 24 uur nadat het verbod is opgeheven.

De rechterlijke uitspraak verklaarde echter dat RBI niet afdoende had aangetoond dat de handel in cryptocurrency schadelijk was. Tenzij het dit kan, zal het Hooggerechtshof zijn beslissing waarschijnlijk niet wijzigen, ondanks de protesten van de centrale bank.

De centrale bank kan ook met een ander probleem worden geconfronteerd, omdat veel bedrijven, die na het verbod werden gedwongen hun handel te staken, nu een schadevergoeding kunnen vragen. Zoals Abhishek Rastogi, een advocaat die een van de cryptocurrency-platforms vertegenwoordigt, verklaarde:

“Het Hooggerechtshof kijkt misschien naar het beoordelingsverzoek van de RBI, maar vanaf nu kunnen de cryptocurrency-platforms in India werken. Veel bedrijven zijn zelfs failliet gegaan na het dictaat van de RBI en ze willen misschien ook actie ondernemen.”

Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin wij aanstippelde waarom dit zo’n goed nieuws is. Heb je dit artikel nog niet gelezen? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN