Bitcoin koers

Bitcoin (BTC) prijs reageert op renteverlaging van Fed

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin (BTC) prijs heeft een positieve reactie gehad op de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Deze maatregel was nodig om de verwoestende impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie tegen te gaan.

Gisteren kondigde de Fed aan de tarieven met een half procent te verlagen met een maximum tussen de 1 en 1,25 procent. De bekendmaking zorgde ervoor dat de Bitcoin prijs kort daarna met ongeveer $200 steeg. Dit is de eerste verlaging van de rente sinds de financiële crisis in 2008.

Op de persconferentie zei voorzitter Jerome Powell dat de Fed actie heeft ondernomen nadat ambtenaren zagen dat het coronavirus een materiële impact had op de economische vooruitzichten.

Op dit moment zijn er in Amerika al mensen overleden aan het Corona virus en er worden ook nieuwe gevallen ontdekt.

De Fed zei het volgende in een verklaring

“Het coronavirus vormt risico’s voor de economie”. “De commissie volgt de ontwikkelingen voor de economische vooruitzichten op de voet en zal haar instrumenten gebruiken en zo nodig optreden om de economie te ondersteunen.”

De Federal Reserve had een telefonische vergadering met andere G7-landen om een ​​hulpactie voor de markten te coördineren. China heeft zojuist ook bekendgemaakt dat het economische stimulansen zal geven aan bedrijven die getroffen zijn door de gevolgen van Covid-19.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN