crypto

Lloyd’s of London gaat crypto-verzekering aanbieden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Verzekeringsgigant Lloyd’s of London biedt nu een nieuw type aansprakelijkheidsverzekering om cryptocurrency in hot wallets te beschermen tegen diefstal. Dit volgens een aankondiging van Lloyd’s die op 2 maart gedeeld werd.

Het nieuwe aanbod van Lloyd’s werd ontwikkeld door Lloyd’s consortium Atrium, samen met crypto bedrijf Coincover, met limieten vanaf slechts £1.000 (€1.146). De polis wordt ook aangeboden door een reeks andere Lloyd’s verzekeraars, waaronder TMK en Markel, die allemaal lid zijn van Lloyd’s Product Innovation Facility.

Lloyd’s gaf het volgende aan:

“Het is een nieuw type aansprakelijkheidsverzekering met een dynamische limiet die toeneemt of afneemt in overeenstemming met de prijsveranderingen van crypto-activa. Dit betekent dat de verzekerde altijd schadeloos zal worden gesteld voor de onderliggende waarde van zijn beheerde activa, zelfs als deze fluctueert gedurende de polisperiode.”

Groeiende vraag naar crypto-verzekeringen

Matthew Greaves, een acceptant bij Atrium, constateerde een toenemende vraag naar verzekeringen voor cryptocurrencies vanwege de populariteit van dergelijke activa.

David Janczewski, CEO van Coincover, zei het volgende:

“Terwijl de crypto-activamarkt in begin 2020 weer opwarmt, staat er een nieuwe golf van crypto-nieuwsgierige klanten klaar om in te springen, die eerder werden afgeschrikt door het gebrek aan adequate bescherming tegen diefstal en verlies. Met dit innovatieve nieuwe beleid kunnen we deze barrières verwijderen en de aantrekkingskracht van crypto vergroten.”

Lloyd’s is niet nieuw omtrent cryptocurrency-verzekeringen. In februari 2019 maakte het blockchain beveiligingsbedrijf en crypto wallet service bedrijf BitGo bekend dat het plannen had om cryptoverzekeringen aan te bieden via Lloyd’s of London. 

Het persbericht gaf aan dat activa dat wordt vastgehouden door BitGo of BitGo Trust Company kunnen worden verzekerd tot maximaal $100 miljoen. Dit kan gedaan worden door Lloyd’s, de wereldwijde verzekeringsbedrijf. In 2017 had Lloyd’s ongeveer $43,8 miljard aan verzekeringspremies en heeft het ook beroemdheden als Rolling Stones gitarist Keith Richards verzekerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN