Steven Seagal moet $314.000 boete betalen van de SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bekendgemaakt dat acteur Steven Seagal een boete moet betalen van $314.000. Hij moet de boete betalen, omdat hij investeerders aanmoedigde om de cryptocurrency ‘Bitcoiin2Gen’ te kopen. Dit zonder te vertellen dat hij voor deze promotie werd betaald.

Volgens de SEC ontving Steven Seagal $250.000 aan contant geld en nog eens $750.000 aan Bitcoiin2Gen (B2G). Hij kreeg van B2G de opdracht om de cryptocurrency via sociale media-accounts te promoten.

Seagal, 67 jaar oud, heeft de Amerikaanse nationaliteit en woont op dit moment in Rusland. Tijdens de ICO periode had hij ongeveer 107.000 Twitter-volgers en 6,7 miljoen Facebook-volgers.

Kristina Littman, hoofd van de Cyber Unit van de SEC Enforcement Division, zei het volgende:

“Deze investeerders hadden het recht kennis te nemen van de betalingen die Seagal ontving, zodat zij konden beslissen of hij bevooroordeeld zou zijn.”

Ze voegde er het volgende aan toe:

“Beroemdheden mogen hun invloed op sociale media niet gebruiken om effecten aan te prijzen zonder hun compensatie op de juiste manier bekend te maken.”

Seagal is niet de eerste beroemdheid die te maken krijgt met sancties van de Amerikaanse toezichthouder voor cryptocurrency. De SEC klaagde in november 2018 al andere beroemdheden aan, zoals Floyd Mayweather en DJ Khaled. Dit vanwege de promotie van de cryptocurrency Centra Tech.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!