CryptoCaBital: Bitcoin en Ethereum koers analyses

De afgelopen weken waren allesbehalve prettig voor de Bitcoin bulls. Na het bereiken van de 10.500 dollar is Bitcoin (BTC) in een neerwaartse trend geraakt. Hoewel het er op de lage tijdsframes lelijk uit ziet, ziet het er op de hoge tijdsframes, zoals de Daily en de Weekly, een stuk minder slecht uit. Correcties zijn nu eenmaal onderdeel van een uptrend en deze koersbewegingen veranderen niks aan het macro perspectief op Bitcoin.

Zoals in eerdere artikelen aangegeven hadden we graag gezien dat we de 9600-9450 dollar supportzone hadden behouden. Helaas heeft Bitcoin dit level gebroken. Om te kijken wat de gevolgen daarvan zijn, gaan we daar in dit artikel verder op in. Daarnaast nemen we ook Ethereum (ETH) mee in onze analyse.

Bitcoin koers (BTC/USDT)

Als we naar Bitcoin kijken zien we dat Bitcoin momenteel op een supportzone ligt. Deze supportzone ligt rond de 9038-8783 dollar. Deze supportzone heeft ook confluence van de 0.618 en 0.705 fibonacci levels.

Bitcoin koers daily
Bron: TradingView

We kunnen ook op een andere manier naar Bitcoin kijken. In de chart hieronder is duidelijk zichtbaar dat we de low hebben gebroken (bearish signaal).

Bitcoin koers daily
Bron: TradingView

Bullish scenario Bitcoin

In het bullish scenario gaan we bij de gebroken low ervan uit dat het breken van de low veroorzaakt is door grote partijen om stops te triggeren en op die manier veel liquiditeit op te halen. In dat geval zouden we dus vanaf hier een bounce omhoog kunnen krijgen.

Bearish scenario Bitcoin

Als we naar het bearish scenario kijken zijn er een aantal zaken relevant:

  • De gebroken low is niet om liquiditeit op te halen.
  • De 0.618 en 0.705 fibonacci levels breken en reageren niet als support.
  • De horizontale supportzone reageert niet als support.

Als dit scenario uitspeelt is de kans groot dat we de 8300-8400 dollar-zone gaan opzoeken.

Bron: TradingView

Ethereum koers (ETH/USDT)

Bij Ethereum zien we dat er een lower high is gevormd. Dit is een bearish signaal en kan voor Ethereum dus betekenen dat we vanaf hier verder omlaag kunnen gaan. Op dit moment bevinden we ons op een support zone in combinatie met een ver teruglopende trendlijn.

Ethereum koers weekly
Bron: TradingView

Bullish scenario Ethereum

Het zou mooi zijn als Ethereum deze zone weet te behouden en vanaf hier kan bouncen. Dan kunnen we eventueel de 275 dollar gaan opzoeken.

Ethereum koers daily
Bron: TradingView

Bearish scenario Ethereum

Als we de supportzone breken kunnen we nog een fors stuk gaan dalen. De kans dat we dan de 192 dollar op gaan zoeken is vrij groot. Mochten we de 192 dollar ook breken gaan we de richting de weekly lows, dus rond de 167 dollar.

Bron: TradingView

Conclusie

De markt is momenteel zeer volatiel. Als je graag een instap op Bitcoin wil maken en je wil niet teveel risico nemen is het wellicht verstandig om voorlopig op je handen te zitten en even af te wachten of de bulls veerkracht tonen. Nu instappen is vrij riskant, dus mocht je dat wel willen doen, denk altijd aan het toepassen van riskmanagement, zoals het plaatsen van een Stoploss en het juist toepassen van position sizing.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!