Ierse drugsdealer verliest €53,6 miljoen aan Bitcoin

Een Ierse drugsdealer is zijn €53,6 miljoen aan Bitcoin (BTC) kwijtgeraakt. Dit maakte de Irish Times bekend in een nieuwsbericht.

Eind 2011 begon hij met het kopen van Bitcoin. Dit deed hij met contant geld die hij ontving uit zijn cannabis handel. Tegen 2017 had hij meer dan 6.000 Bitcoin in één account, maar besloot deze te spreiden over 12 accounts.

Collins drukte alle codes voor de 12 accounts vervolgens af op een stuk A4 papier. Hij verstopte dit in een koffer met zijn hengel erin en bewaarde het in zijn huurhuis.

Echter werd hij in 2017 gearresteerd voor cannabisbezit en veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Terwijl hij in de gevangenis zat ruimde zijn huisbaas het huis op. Collins bezittingen werden allemaal weggegooid inclusief zijn hengelkoffer die zijn Bitcoin codes verborg.

Werknemers bij de stortplaats vertelden aan Gardaí dat ze zich herinnerden dat ze een weggegooid hengelkoffer zagen. Afval van de stortplaats wordt echter naar Duitsland en China gestuurd om te worden verbrand en de hengelkoffer is nooit gevonden.

Collins heeft de Ierse politie naar verluidt verteld, dat het verlies een straf is voor zijn eigen domheid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!