Enjin gaat game-ontwikkelplatform op Ethereum lanceren

Enjin heeft de lancering van zijn game-ontwikkelplatform op Ethereum aangekondigd, waardoor potentieel miljoenen ontwikkelaars crypto-middelen kunnen integreren in games en apps, zonder kennis van het schrijven van blockchain-code. Dit volgens een aankondiging die het bedrijf op dinsdag 18 februari publiceerde.

In de aankondiging zei het bedrijf dat het Enjin-platform game-ingenieurs in staat stelt te profiteren van een gedecentraliseerde inventaris, op blockchain gebaseerde gaming en niet-gaming-activa te integreren en economische gameplay-mechanica te beheren.

Enjin CEO, Maxim Blagov, zei het volgende:

“Ons platform is ontworpen om naadloos te integreren in zowel nieuwe als bestaande games, wat een concurrentievoordeel biedt aan studio’s van elke omvang en in alle genres.”

Het Enjin-platform is een pakket met tools en services op basis van een webinterface die de ERC-1155-tokenstandaard van Ethereum (ETH) ondersteunt, waarmee ontwikkelaars zowel fungible als non-fungible tokens (NFT’s) kunnen integreren in een enkel smart contract.

Het platform maakt ook gebruik van het eigen token van het bedrijf, Enjin-token (ENJ), dat wordt gebruikt als een “minting resource” om de waarde van in-game-activa te ondersteunen.

Volgens het bedrijf zijn er al meer dan 2500 projecten die gebruikmaken van ERC-1155, gemaakt op de testnet-versie van het Enjin-platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!