Crypto Nieuws

Bank Asia is ook tot RippleNet toegetreden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De in Bangladesh gevestigde Bank Asia is ook toegetreden tot Ripple’s blockchain-gebaseerde financiële dienstennetwerk, genaamd RippleNet.

Volgens de website werd Bank Asia opgericht in 1999, heeft 2.256 werknemers, 128 vestigingen en 3.186 agentschappen. De totale activa van de bank is bijna 289 miljard Bengaalse taka’s waard, wat overeenkomt met meer dan $3,4 miljard per 31 december 2017. Ten slotte beweert de bank op dezelfde datum ook bijna 52 miljoen Bengaalse taka’s (meer dan $609 miljoen) te hebben beheerd.

De partnership werd pas ontdekt nadat een Twitter-gebruiker op 10 februari in een officieel Ripple-document het logo van Bank Asia zag. Toch moet de partnership al ruim een ​​maand oud zijn, aangezien het document in kwestie in december 2019 is gepubliceerd.

Het logo van Bank Asia staat op een pagina met voorbeelden van RippleNet-gebruikers, naast Santander, American Express, MoneyGram, Send Friend, Standard Chartered, SABB en SBI Group. Het LinkedIn-profiel van het hoofd van buitenlandse overmakingen van de bank, Khandaker Mujahidul Islam, toont aan dat hij sinds maart 2018 bezig is met het integreren van het systeem.

In de beschrijving van het project schrijft hij dat hij naar het volgende streeft:

“Om de bank te verbinden met het Ripple-netwerk waar aantallen banken en MSB’s zijn verbonden. Het eindresultaat is een blockchain-netwerk dat realtime overboekingen mogelijk maakt.”

De financiële infrastructuur van Ripple wordt steeds populairder. Zoals wij gisteren meldde, ondertekende de Nationale Bank van Egypte een samenwerkingsovereenkomst met Ripple om nieuwe kanalen te creëren voor binnenkomende overmakingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN