Federal Reserve dollars

Tether gaat transacties volgen via Chainalysis KYT suite

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Chainalysis introduceert een wereldwijde compliance-oplossing voor Tether (USDT). Hierdoor is de uitgever van de stablecoin nu in staat om transacties met een ‘hoog risico’ op zijn netwerk te identificeren. Dit volgens een persbericht die op woensdag 12 februari werd gepubliceerd.

Het volgen wordt mogelijk gemaakt door Chainalysis ’Know Your Transaction (KYT) suite’, waarmee tokenuitgevers de activiteit van hun activa kunnen volgen. De real-time anti-witwasoplossing (AML) helpt compliance-inspanningen door de hele levenscyclus van een token bij te houden, van uitgifte tot aflossing.

KYT biedt zowel een API als een gebruikersinterface om verdachte activiteiten bij te houden, met verschillende filtertools.

Waarom zet Tether deze stap?

Regelgevers over de hele wereld begonnen onlangs te signaleren dat stablecoins een diepgaander onderzoek verdienen. In oktober 2019 heeft Kenneth Blanco, directeur van Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), opgemerkt dat stablecoins niet zijn vrijgesteld van naleving van de AML-wetgeving.

Voor toezichthouder worden uitgevende instellingen van stablecoin gecategoriseerd als geldservicebedrijven (MSB) en moeten ze zich houden aan de wettelijke normen die voor dergelijke bedrijven zijn vastgesteld.

Cryptocurrency-beurzen worden ook gecategoriseerd als MSB’s en hebben geleidelijk strengere KYC- en AML-controles geïmplementeerd. Hoewel naleving voor een beurs relatief eenvoudig is, het toepassingsgebied is alleen voor het geld dat binnenkomt en uitgaat, worden uitgevers van stablecoin mogelijk geconfronteerd met de veel moeilijkere taak om netwerkactiviteit te volgen.

Het reguleren van de in- en uitstroom van geld op het netwerk is relatief eenvoudig, maar regelgevers over de hele wereld hebben een ernstig risico geïdentificeerd voor stablecoin-transacties. Het volgen van activiteit binnen het netwerk zelf kan deze zorgen wegnemen. Hoewel Tether de “risicovolle” tokens niet rechtstreeks in beslag kan nemen, kan het de wallets wel bevriezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN