OneCoin ponzifraude krijgt eigen tv show

Konstantin Ignatov, mede-oprichter van vermeende crypto-oplichterij OneCoin, krijgt een tv programma. Dit meldde Deadline op 4 februari.

Een Amerikaans productiebedrijf heeft nu de rechten op een podcast over Ruja Ignatova gewonnen, oorspronkelijk uitgezonden door de British Broadcasting Corporation (BBC) in het Verenigd Koninkrijk.

‘The Missing Cryptoqueen’ bracht de opkomst, ondergang en verdwijning van Ignatova in kaart en zag 3,5 miljoen downloads in vier maanden toen het live ging in 2019. Nu verandert New Regency Television de podcast in een volwaardig televisiedrama.

De fraudeur werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Los Angeles. Hij pleitte schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder het witwassen van geld en fraude. OneCoin heeft $4,4 miljard opgehaald in een ponzifraude.

Rubin, head of television bij New Regency Television International, beschreef de podcast als ‘iets wat je dwangmatig wil beluisteren’.

Het is een wereldwijd verhaal over corruptie, gevaar en bedrog – en in combinatie met de wendingen, complexe mysterie en het wereldwijde bereik van het schandaal, zijn we verheugd om het op het scherm tot leven te brengen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!