CryptoCaBital: Bitcoin koers correctie of stijging?

Bitcoin (BTC) is het jaar 2020 goed van start gegaan. Sinds 1 januari heeft de Bitcoin koers een stijging gehad van bijna 30%. Het jaar dat volgens veel mensen in de cryptomarkt hét jaar moet gaan worden voor Bitcoin.

Met verschillende grote gebeurtenissen in aantocht, waaronder de Bitcoin halvering ergens in mei, de steeds sterker wordende fundamentals en met de gedachte van de prijsactie rondom de Bitcoin halvering in het verleden in het achterhoofd, zien Bitcoin-investeerders het jaar 2020 positief tegemoet.

Vanaf vandaag zullen wij (Nick en Thijs van CryptoCaBital) iedere dinsdag onze kijk op de markt geven in de vorm van een analyse. Ditmaal staat Bitcoin op het menu. We gaan op verschillende timeframes inzoomen hoe de Bitcoin koers ervoor staat.

Daggrafiek Bitcoin

Als we op de daggrafiek beginnen zien we dat we op dit moment tegen een belangrijke resistancezone aanlopen. Deze ligt rond de 8800-9050. Mochten we dit level breken zou dat een vrij bullish signaal zijn.

Hoe hoger het timeframe, des te betrouwbaarder het level. Vooralsnog zien we twee wicks door de resistance heen. Om echt te spreken van het breken van de resistance-zone willen we graag een candleclose boven de resistance zien sluiten.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Om de daling na het bereiken van de 9200 dollar te verklaren gaan we inzoomen naar de 4-uur-grafiek. Door de stijging van 9200 dollar tikte de prijs de bovenste trendlijn van het Rising Wedge patroon (bearish) aan.

Daarna brak het patroon naar beneden uit en vond het steun op de 618 fibonacci level (gele lijn). De bitcoinprijs neigt heel vaak in een correctie naar boven óf naar beneden naar de 618 fibonacci of 705 fibonacci te bewegen. Vandaar dat wij deze levels graag gebruiken.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

In de correctie vormde Bitcoin een Falling Wedge patroon (bullish). Doordat de prijs zowel horizontale support had als de 618 fibonacci én het Falling Wedge patroon was een bounce vanaf het 8200-8400 level vrij aannemelijk. Na de uitbraak uit de Falling Wedge steeg de prijs door naar 9200 dollar, ter hoogte van de vorige stijging.

Bitcoin analyse
Bron: TradingView

Bullish scenario

Mochten we de hoge tijdsframe resistancezone (8800-9050) breken, gaan we hoogstwaarschijnlijk op weg richting 9500. Breken we dat level, is het volgende target 9839 dollar. 

Bron: TradingView

Bearish scenario

In het bearish scenario gaan we een double top zien. Dat betekent dat we resistance ondervinden van de vorige high en dat we daar voorlopig nog niet doorheen gaan komen.

Bron: TradingView

Conclusie

Op dit moment zien we nog een afwijzing van de vorige high en de hoge tijdsframe resistancezone. Deze moet overtuigend gebroken worden om de trend te kunnen vervolgen. Als we hier topvorming gaan zien en de afwijzing bevestigd wordt door bearish candlecloses is de kans groot dat we eerst richting de 8789-8723 dollar gaan en dan naar de 8350-8184 dollar.

Bron: TradingView

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!