Kraken

Top crypto advocaat: ‘Ik verwacht niet dat Ripple (XRP) een IPO organiseert’

Directeur van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, voorspelt dat een initiële openbare aanbieding (IPO) in 2020 meer zal voorkomen in de cryptocurrency- en blockchainmarkt. Dit zei hij tijdens het Wall Street Journal evenement in Zwitserland op het World Economic Forum.

Hij liet tevens doorschemeren dat Ripple zelf één van die bedrijven zou kunnen zijn voor een IPO. Hij zei het volgende:

“We zullen niet de eerste zijn met een IPO en niet de laatste, maar ik verwacht dat we één van de leiders worden. Het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf.”

Crypto community wakkergeschud

Zijn uitspraak zorgde meteen voor veel reacties binnen de crypto community. Sommige waren positief en negatief en anderen waren juist neutraal.

Eén van de meest prominente reacties op dit nieuws was een tweet van Jake Chervinsky, een advocaat die werkt als algemeen raadsman voor de Ethereum DeFi-app Compound.

Hij reageerde als volgt:

“We kunnen binnen twaalf maanden een IPO verwachten, is iets wat je zou kunnen zeggen om jouw Series C-investeerders gerust te stellen, maar niet iets dat je daadwerkelijk doet wanneer jouw boekwaarde grotendeels afkomstig is van een digitaal actief dat een niet-geregistreerde beveiliging zou kunnen zijn.”

Waarop één van zijn volgers reageerde:

Dus Brad liegt openlijk in het openbaar over het IPO gebeuren om investeerders uit de serie C gerust te stellen? Dat is de meest gezochte opmerking die ik in een tijdje heb gezien. Als hij beleggers gerust wilde stellen, zou hij dat privé kunnen doen. Maar dat past niet bij jouw FUD-agenda.

Waarop Jake reageerde met het volgende:

“Publieke aankondigingen wegen zwaarder dan privédiscussies. Ik beschuldig niemand van liegen. Ik weet zeker dat Ripple denkt aan een IPO (zoals veel Series C’s). Ik betwijfel of het zal gebeuren, vanwege de huidige onduidelijke wettelijke status van XRP. Dat is geen FUD, het is zakelijk inzicht.”

Opmerkelijk is echter dat Garlinghouse eraan werkt. Hij zei tijdens het bovengenoemde evenement dat ze al enige tijd met de SEC praten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie