Bakkt

Litecoin (LTC) oprichter wil 1% mining donaties voor cryptocurrency ontwikkeling

Oprichter van Litecoin (LTC) Charlie Lee heeft voorgesteld om aan mining pool donaties te doen voor de ontwikkeling van cryptocurrency. Dit maakte hij bekend in een tweet op 24 januari.

Een betere manier om ontwikkeling te financieren is denk ik door mining pools vrijwillig een deel van de blokbeloning te doneren. Stel dat Litecoin-pools 1% (0,125 LTC) van blokbeloningen doneren aan de @LTCFoundation? Als elke miner / pool dit doet, komt het neer op ongeveer $1,5 miljoen donatie per jaar!

Voldoende financiering voor LTC

Zodra er 1% geschonken wordt, zou dit voldoende financiering bieden voor de toekomst van Litecoin.

Charlie Lee zei het volgende:

“Bij de huidige LTC-prijs is 1% van de blokbeloningen ongeveer 7x de jaarlijkse uitgaven van Litecoin Foundation. Zelfs als een klein percentage miners vrijgevig genoeg is om te doneren, zou de stichting het goed kunnen gebruiken.

Zo kunnen we ontwikkelaars financieren om te werken aan Litecoin Core, Mimble Wimble, LiteWallet, LN-portemonnee, het hosten van de jaarlijkse Litecoin Summit en aandringen op acceptatie van LTC door handelaren en gebruikers.”

Lee bevestigde ook dat dergelijke donaties vrijwillig zijn en voegde eraan toe: “Het zou niet goed zijn als het niet vrijwillig was. Sterker nog, pools kunnen miners laten beslissen naar welke organisaties ze hun 1% sturen. Het kan naar de Litecoin Foundation, @LitecoinDotCom, @theliteschool of elk ander Litecoin-project zijn.”

Het voorstel van de 1% vrijwillige donatie komt nadat Bitcoin Cash (BCH) voorstanders Roger Ver en Jihan Wu een ‘infrastructuurfinancieringsplan’ voorstelden, waarbij miners verplicht 12,5% van de blokbeloningen betalen voor een operatie in Hong Kong, meldde Cointelegraph op 24 januari.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Bron: Cointelegraph

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie